Ny Google Analytics funktion sparer tid

Ingen kommentarer1. marts 2013 under Aktuelt, Analytics, Nyheder

Ny Google Analytics funktion sparer tid

5(100%) 3 votes

Googles nye funktion til Analytics kender de fleste fra Adwords og vi er mange der i årevis har drømt om at få dette i Google Analytics. Change History, som på dansk hedder Ændringsoversigt, udrulles over de kommende uger.

Hvad er der sket med dine data?

Har du oplevet at logge ind i Google Analytics og møde en uforklarlig ændring i tallene – hvad gør du?

Febrilsk tjekker du de faste rapporter og ser, at data er på et mistænkeligt lavt niveau. Du tjekker straks om der stadig er scripts på dine websites – det er der. Herefter går du i gang med at tjekke, om der er skrevet annotationer i Google Analytics, men forgæves da ingen kolleger eller dig selv har skrevet en note der kan forklare ændringen i data. Nu går du endnu mere detaljeret til værks og undersøger datakilder og profilindstillinger.
Til sidst finder du et filter eller forkert måldefinition, der måske kan være årsag til de mistænkelige tal og du kan rette i opsætningen.

 

Ovenstående proces kan tage alt fra 10 min til ½ dag at komme igennem, men det det er snart slut med Googles nye ændringsoversigt. Her kan du straks se alle ændringer som er foretaget på din Google Analytics konto og se hvilket login der har foretaget ændringen.

 

Her finder du Google Analytics Ændringsoversigt

Under Administrator i Google Analytics er der oprettet en ny fane der hedder Ændringsoversigt.

Fordelen ved den nye funktion er at, den giver dig mulighed for at se ændringer i f.eks. brugere, konti, mål og filtre foretaget på din konto. Ændringsoversigten skaber et lynhurtigt overblik over, hvilke data der er blevet redigeret i profilindstillingerne. Derudover hjælper Ændringsoversigten dig med bedre at forstå, hvordan dine konti udvikler sig over tid og fungerer som et ekstra værktøj til optimal konfiguration.
Ændringsoversigten gemmer al aktivitet i 180 dage. Dog kan vi udfra vores egne erfaringer med Ændringsoversigten se, at den ikke rummer data der går 180 dage tilbage i dag: Så historikken starter når du får adgang til den nye feature.

En ulempe ved Ændringsoversigten er at diskrete fejlrettelser i opsætningen ikke længere er mulige – så hvis man har tilført et filter eller glemt at opdatere en mål-definition, og det har haft stor effekt i rapporterne, så skal man nok regne med at komme til at skylde en kvajebajer i fremtiden.

 

Om forfatteren

Stefan er Atcores Analytics Director. Her på bloggen bidrager han med tanker og nyheder indenfor webanalyse, implementering, processer og værktøjer.
Se profil ›

Ny Google Analytics funktion sparer tid
5(100%) 3 votes

Tags: ,

Der er lukket for kommentarer.

Følg Atcore


Recommend on Google

Mød Atcore

Atcore er specialiseret i at optimere digitale forretninger. Vi hjælper dig med at få mest muligt trafik til din forretning, sikrer at flere besøgende foretager værdiskabende handlinger, og skaber loyale kunder. Vi er et senior Team med de rette ambitioner og erfaringer, til at skabe en succes sammen med dig!

Mød dit Atcore Team