Hvilken app skal jeg vælge til Twitter?

(4) Kommentarer7. august 2012 under Sociale medier, Twitter

Hvilken app skal jeg vælge til Twitter?

5(100%) 2 votes


Når du er væk fra kontoret og f.eks. twitter før, under og efter konferencer, kan det godt være en langsommelig og frustrerende oplevelse at twitte fra et website, hvor du skal logge på fra din smartphone eller tablet. Der er lavet rigtig mange applikationer til Twitter, som er designet til formålet; at det skal være nemt og brugervenligt at twitte på farten.

Men hvilken applikation skal du vælge?

Herunder følger en lille gennemgang og anmeldelse forskellige applikationer. Fælles for dem alle er, at de er gratis. Da jeg gik i gang med dette blogindlæg, spurgte jeg på Twitter, hvilke applikationer var blandt favoritterne. Derfor krydrer jeg lidt med deres betragtninger også.

Iphone

Applikationerne er afprøvet på Iphone og Ipad – jeg har dog fået et par indspark fra Android brugere også!

Twitters officielle app

Der er ikke særlig meget lir over applikationen. Den ligner websitet rigtig godt, og det er en fordel, fordi du ikke behøver at sætte dig ind i applikationens opbygning og navigation. Nederst er der lysende prikker, der fortæller, hvis du har fået @mentions, siden du sidst loggede på. Dette betyder dog også, at app’en ikke synkroniserer med dit visit på Twitter et andet sted – fx på websitet fra en laptop, en tablet eller en anden app. Den husker kun den handling, du foretager på selve app’en.

Når man skal twitte, fungerer det nøjagtig ligesom på websitet, ved at man trykker på den lille firkant oppe i højre hjørne. Det er derfor nemt at benytte app’en, fordi der er prioriteret at overføre det velkendte design fra websitet til app’en.

Jeg bruger primært denne app fordi den er nemt at anvende, og fordi jeg kan tilføre flere konti på den. Derfor kan jeg uden problemer veksle mellem min egen Twitterprofil og Atcores, alt imens jeg får notifikationer på begge konti på min smartphone (hvilket er det jeg elsker allermest!) Når jeg skal tweete, kan jeg nemt vælge hvilken afsender, jeg ønsker, der skal være på tweetet (min egen eller Atcores).

App’en er dog ikke helt perfekt. Man kan ikke redigere i RT’s – hvilket udelukker at man nemt og brugervenligt kan lave en personlig tilføjelse i selve tweetet. Applikationen loader nedefra ligesom de fleste af dem, jeg anbefaler her. Dvs. at hvis du ikke har været inde på app’en i et stykke tid skal du scrolle i en krig, før du kommer til de nyeste tweets. Heldigvis kan du dobbeltklikke på “home” og hurtigt komme til toppen. Til trods for disse to ting er denne applikation klart min favorit, og jeg har også indtryk af, at de fleste tweeps deler min mening. Jeg gider ikke så meget lir og forskellige funktioner. Det skal bare være nemt, hurtigt og tilgængeligt at twitte og så skal det fungere. Og det gør det.

Da jeg spurgte ud på Twitter, fortalte Android brugerne mig at denne applikation klart var deres favorit.  Bl.a. fordi den er super nem, når man skal folde dialoger ud. Dog savner de, at man kan mute (se Tweetcaster), at der ingen notifikationer er på hashtags, at man ikke kan lave sine egne streams og kolonner (der er kun twitterstrømmen) f.eks. på hashtags eller søgeord.

Echofon

Selvom der rent designmæssigt ikke er noget at skrive hjem om, er Echofon en fed applikation. Jeg har længe været fan af Echofon, og jeg brugte udelukkende Echofon før Twitter fik sin officielle applikation. Jeg faldt for applikationen og gik over til at bruge den (istedet for Tweetdeck, som jeg brugte før) fordi den var simpel, brugervenlig, og fordi man kunne trykke på tweeps og se, hvem de følger, læse deres tweets mm. – En feature, som jeg var meget frustreret over, at man ikke kunne på Tweetdeck, da jeg brugte denne i 2009. (Jeg skal lige tilføje, at man godt kan dette på Tweetdeck nu. )

Det, som jeg faldt pladask for, med Echofon, er at der er et geografisk kort, hvor man i real-tid kan se, hvem der twitter, og hvor der twittes fra ud fra den geografiske placering. Det er sjovt og overraskende lige pludselig at finde venner, der twitter lige rundt om hjørnet fra hvor man selv befinder sig. Min indre stalker blev udlevet, da jeg hjemme fra sengen kunne tage en virtuel tur rundt i København og se tweeps der twitter. Det er ret cool.

Twitterific

Applikationen kan desværre ikke bruges til så meget, medmindre du vil hoste op med 30 kr. ekstra for den “rigtige” version. Gratisversionen er rent ud sagt drøn hamrende irriterende. Sign-in er meget bøvlet: Den forlader appen og åbner Twitter i Safari, hvor man skal autorisere applikationen, med fulde navn, email, brugernavn, kodeord og det der voldsomt irriterende felt hvor den skal sikre sig at man ikke er en computer, hvor man skal skrive det der står med komplet ulæselig skrift i et felt.

Med gratisversionen har man ikke mulighed for at tilføje flere konti, men til gengæld hører man masser af fuglefløjt, HVER GANG der tikker tweets ind i nyhedsstrømmen (altså ikke kun hver gang man får en @mention, men hver gang de tweeps, man følger, skriver noget!) Mine kollegaer blev voldsomt irriteret på mig, da jeg sad og testede Twitterific.

Tweetdeck

Tweetdeck er en populær app, fordi appen kan dele op i kolonner – hvilket gør den meget brugervenlig, fordi man kan skifte mellem kolonnerne ved at bladre med fingrene. Du kan derfor tilføje kolonner, hvor du eksempelvis indtaster et søgeord eller et hashtag. Dette er en fordel, hvis man vil holde øje med, når virksomheden bliver nævnt. Fx har jeg lavet en kolonne, hvor jeg indtaster Atcore. Hver gang Atcore bliver nævnt, vises det som en strøm.

Jeg brugte Tweetdeck en hel del for tre år siden, fordi man kunne have kolonner for flere konti, hvilket betød, at jeg bare ved at bladre med fingeren kunne tweete mellem de forskellige konti uden at skulle tilbage til startssiden og ændre for at se twitterstrømmen, @mentions og DM’er. Det kan man ikke mere. Nu skal man helt ud til startsiden og skifte konti,, og det er irriterende, hvis man både twitter på vegne af sig selv og en virksomhed. Derudover samler den ikke DM’s i samtaler med de enkelte, man skriver med –  det gør den dog ved @mentions. Det er dog ikke helt nemt at gennemskue og brugervenligt – det var også den rapportering jeg fik fra Android-brugerne. Du kan også tilføje Facebook til Tweetdeck.

Seesmic

Seesmic er en alt-i-en social medie-platform, hvor man altså kan samle sine konti fra flere sociale netværk. Men det er faktisk kun Twitter, Facebook, Ping og Salesforce Chatter, man kan tilføje, og altså ikke andre store sociale netværk.

Jeg kom ikke langt med at udforske Seesmic, før jeg blev træt af app’en. Dette skyldes, at den fjernede mine oplysninger, så snart jeg ramte startsiden i min udforskning og navigeren rundt. Det vil sige, at jeg skulle bruge tid på at oprette mig igen. Det samme skete, da jeg forlod applikationen; da jeg ville logge ind igen, var mine oplysninger væk. Men bortset fra det ligner app’en fuldstændig de andre, når det kommer til navigation og features.

HootSuite

Hootsuite er også en applikation, der samler sociale netværk som Twitter, Facebook, LinkedIn og Foursquare. Man kan tilføje flere kontityper – bl.a. Facebooksider, og man kan købe sig til en opgradering, der også indeholder analyseværktøjer.

Det er meget nemt og smertefrit at komme på HootSuite efter et hurtigt login – men af en eller anden grund har den brokket sig over, at jeg ikke har samme login detaljer over hele linjen. Derfor har jeg aldrig formået at komme på LinkedIn med applikationen. HootSuite er ikke for alle og enhver. Nogen klapper i hænderne over at have det hele samlet. Jeg mister hurtigt overblikket. Jeg ser de forskellige netværk forskelligt og bruger dem forskelligt. Den gruppe jeg taler med på Twitter er helt anderledes end mine venner på Facebook.

Charmen ved sociale medier går lidt tabt, når man bliver stopfodret med det hele på en gang. Lidt ligesom de amerikanske “foodcourts” i storcentrene, hvor du kan vælge og vrage mellem burger, kinesisk eller italiensk. Det er godt, hvis man er mega sulten og til et nemt hurtigt fix. Men hvis du virkelig vil lære retterne at kende og sætte pris på det, bør du nok aflægge de forskellige køkkener et visit og sidde med menukortet i hånden og se tjeneren i øjnene og grine af hans dårlige joke. Men det er en smagssag.

Da jeg spurgte ud på Twitter, hvilke applikationer, der var blandt favoritterne, blev HootSuite nævnt på grund af det gode overblik man får (igen – det er jo individuelt). Man kan nemt bladre mellem nyhedsstrømmen og @mentions og man kan redigere i RT’s og den har en rigtig god søgefunktion.

Tweetcaster 

Tweetcaster er ikke en applikation, som man lige springer ud i. Eller sagt med andre ord – den er ikke umiddelbart brugervenlig.  Jeg blev lidt irriteret i starten, da man SKAL følge @onelouderapps, for HVER konto man registrerer, for at få lov til at bruge app’en. Men ellers synes jeg at Tweetcaster egentlig har meget at byde på. Fx kan man oprette kladder, tilføje effekts til sine billeder og beskære dem.

Tweets har forskellige farver i twitterstrømmen. Dem hvor du har @mentions vil være gule, mens resten er grå – hvilket giver et godt og hurtigt ogverblik. Derudover kan man trykke på de enkelte tweets  og se, hvem der har svaret på dem, og hvem (og hvor mange) der har retweetet. Dette er en stor fordel når man twitter på vegne af en virksomhed. Den sidste funktion jeg vil fremhæve er mute. Med denne funktion kan man “mute” en person fra sin twitterstrøm. Personen vil stadig være i twitterstrømmen, men i stedet for tweets vil der være en lynlås i stedet for. Du kan også tilføje Facebook til denne applikation.

Ipad

Min oplevelse på Ipaden er ikke så forskelligt fra applikationerne på Iphone. Her får du dog en hurtig gennemgang, læg mærke til at jeg også her inkluderer Flipboard.

Twitters officielle applikation

Twitter-appen på tablet er ikke så forskellig fra smartphone. Twitter er faktisk min favorit Twitter-app på min iPad – der er ikke det store lir ved den. Den er lige ud af landevejen og nem at betjene.

Echofon

Echofon fungerer også ligesom på smartphonen. Det er lige til og overskueligt. Du kan tilføje flere konti, ændre skriftstørrelse, photo preview, hvor ofte du vil opdatere for at se nye tweets osv.

Twitterific

Designmæssigt synes jeg, at den er lækker og overskuelig, nem at bruge. Den fløjter, ligesom smartphone applikation, hver gang der ankommer et tweet i strømmen. Også denne gang blev jeg frygtelig upopulær og fik mange kommentarer fra mine kollegaer på Atcore i de 10 minutter, jeg orkede at afprøve den.

Flipboard

Flipboard er en lækker app, som du kan have stor glæde af. Det er ikke en normal Twitterapplikation, men er nærmere en digital avis genereret af dem du følger på Twitter (og/eller dine venner på Facebook). Jeg synes app’en er god, fordi mange af de links, som venner og tweeps linker til på både Facebook og Twitter, ofte går min næse forbi. Når du læser på Twitter gennem Flipboard, ser du links foldet ud med billeder og previews. De links- du normalt kun ser som hægtet på i tweets; videoer, billeder, artikler mm. Flipboard er designet som en digital avis og tilpasser automatisk linksene. Det er altså en anderledes og aldeles appetitlig måde at blive orienteret på, i stedet for blot at se på links i nyhedsstrømmen. Du kan have stor glæde af Flipboard, fordi du her får en lynhurtig nyhedsopdatering indenfor din branche. Hver morgen bruger jeg Flipboard til at orientere mig om hvad der er sket i nattens løb (f.eks. med de amerikanske bloggere og virksomheder der skriver om sociale medier), og hvilke ting tweeps har linket til, som har gået min næse forbi. Brug derfor Flipboard til at holde dig orienteret og som et supplement til en Twitterapp. Flipboard findes også til smartphone.

Er du kommet på Twitter endnu? Kom hurtigt og godt i gang med disse 10 trin. Du kan også udvide dine bekendtskaber ved at få flere følgere. Endelig kan du tage skridtet videre og få fem tips til at skabe trafik til dit website fra Twitter.

“Twitter for virksomheder” er en e-bog, der er skrevet til dig, der arbejder med marketing i virksomheder (inklusiv virksomhedsejere), og som kender til Facebook og måske allerede er på Twitter, men ikke helt ved, hvad du skal. Du kan købe “Twitter for virksomheder” her


Om forfatteren

Martine Gjede

Social Marketing Manager

Martine er Atcores Social Marketing Manager og blogger om alt indenfor sociale medier, bl.a. nyheder, værktøjer og brugen af sociale medier, og hvordan det kan gavne din forretning.
Se profil ›

Hvilken app skal jeg vælge til Twitter?
5(100%) 2 votes

Tags: , , , , ,

Kommentarer

 1. Stig siger: 8. august 2012

  Tjek evt også Tweetbot, den klart fedeste efter min mening. Findes til både iPhone og iPad – og nu også som yderst stabil alfa version til Mac. Så er alt i synk hvis den bruges på alle platforme, dejlig nemt.

 2. Doc Nielsen (@DocNielsen) siger: 13. august 2012

  Over 40% af alle smartphones er en android. Hvilke twitter apps er der til android? 😉

 3. Martine siger: 13. august 2012

  Hej Stig! Tak for tippet. Det vil jeg helt klart gøre!

 4. Martine siger: 13. august 2012

  Hej Doc Nielsen. Der er en del. Bl.a. Plume, Tweetdeck, den officielle, Tweetcaster mm. Jeg har dog ikke haft mulighed for at afprøve dem, da jeg ikke har en Android. Derfor har jeg spurgt folk på Twitter, hvilke Android apps der er deres favoritter. Her blev især Hootsuite nævnt som favorit. Har du en Android? Hvilken favorit er din? Tjek for øvrigt den nye app Slices (både til Android og Iphone), jeg er selv i gang med at afprøve den for at se om, det er noget 🙂

Følg Atcore


Recommend on Google

Mød Atcore

Atcore er specialiseret i at optimere digitale forretninger. Vi hjælper dig med at få mest muligt trafik til din forretning, sikrer at flere besøgende foretager værdiskabende handlinger, og skaber loyale kunder. Vi er et senior Team med de rette ambitioner og erfaringer, til at skabe en succes sammen med dig!

Mød dit Atcore Team