Hvad søgte danskerne efter i 2011

(3) Kommentarer19. december 2011 under SEO

Hvad søgte danskerne efter i 2011

5(100%) 1 votes


Google offentliggjorde i sidste uge en liste med bl.a. de mest populære søgeord i Danmark. Listerne kan give et indblik i danskernes søgemønstre, og på den måde gøre os klogere på, hvordan vi optimerer i fremtiden.

Mest populære søgeord 2011

1. Facebook
2. YouTube
3. Google
4. Hotmail
5. Krak
6. DBA
7. TV2
8. BT
9. Gul og Gratis
10. Ekstra Bladet

Det er interessant, at alle top ti søgeord egentlig er domæner, der slutter på .dk eller .com. Jeg tyder det som et tegn på, at vi er langt mere tilbøjelige til at “google” sider fremfor at indtaste hele URL’en.

Hurtigst voksende søgeord 2011

1. iPhone 5
2. Minecraft
3. Valg 2011
4. Google+
5. iPad 2
6. Roskilde Festival 2011
7. Moviestarplanet
8. Paradise Hotel 2011
9. Facebook.dk
10. Viaplay

Også her, viser en tendens, at det er lettere at “google” sig frem, i stedet for at lede på de respektive sider. De fleste ved at det er Apple, der laver iPhone og iPad, at Roskilde festivalen har et officielt site, og at TV3 producerer Paradise Hotel. Alligevel starter brugerne på Google.

SEO optimering

Mest populære billeder

1. Justin Bieber
2. iPhone 5
3. Selena Gomez
4. Megan Fox
5. Blomster
6. Smiley
7. Miley Cyrus
8. Messi
9. Flag
10. Lady Gaga

Billedesøgning er ofte en overset ressource. Husk at navngive dine billeder og tilføje alt-tags, hvis dit website er meget visuelt, og du gerne vil frem i billederesultaterne.

Mest søgte inden for mad

1. Pandekager
2. Chokoladekage
3. Kage
4. Cupcakes
5. Banankage
6. Pizza
7. Sushi
8. Kiwi
9. Broccolisalat
10. Lagkage

Jeg forstår godt, at der bliver søgt på opskrifter og fast food, men hvorfor “kiwi”? Har vi haft kiwi-krise tidligere på året? En anden interessant ting, jeg bed mærke i, er, at danskerne søger efter desserter, og vores nordiske naboer søger mad med lave kalorier og efter slankekure. Nyder vi livet mere, eller holder vi os for øjnene og bliver tykkere og tykkere?

Mest populære søgeord inden for forbrugerteknologi

1. iPhone
2. Apple
3. iPad
4. Sony Ericsson
5. Samsung
6. HTC
7. Nokia
8. Garmin
9. Asus
10. Cano

Man må nok sige, at det er et år, hvor brugen af smartphones er eksploderet. Gad vide, om slukningen af det gamle TV-signal i januar kommer til at vise sig i næste års søgeordstrends.

Du kan se mange flere lister på Google Zeitgeist, hvor der desuden er lister over TV-programmer, sportsrelateret ord, fastelavnskostumer osv.

Om forfatteren

Denice Brun

Head of Marketing

Denice er Atcores Inbound Marketing Manager og blogger om nyheder indenfor online marketing, brugen af sociale medier, discipliner indenfor konverteringsoptimering og retention.
Se profil ›

Hvad søgte danskerne efter i 2011
5(100%) 1 votes

Tags: , , , , ,

Kommentarer

  1. Justin Bieber siger: 20. december 2011

    Justin Bieber er den mest søgte person 2011 🙂

  2. […] har kunnet identificere flere trends siden sidste år, herunder at flere og flere danskere bruger mobilen til at søge information på Google. At så […]

  3. Sådan søgte vi i Danmark 2013 siger: 16. december 2013

    […] Google udgivet året mest søgte ord og fraser – og igen i år har vi lavet en opsamling ligesom i 2011 og 2012. Zeitgeist giver dig mulighed for at identificere, hvilke ting, ord og spørgsmål, […]

Følg Atcore


Recommend on Google

Mød Atcore

Atcore er specialiseret i at optimere digitale forretninger. Vi hjælper dig med at få mest muligt trafik til din forretning, sikrer at flere besøgende foretager værdiskabende handlinger, og skaber loyale kunder. Vi er et senior Team med de rette ambitioner og erfaringer, til at skabe en succes sammen med dig!

Mød dit Atcore Team