Hvad er So.cl?

(2) Kommentarer24. maj 2012 under Sociale medier

Hvad er So.cl?

5(100%) 1 votes


 

So.cl er et nyt socialt medie, som Microsoft har lanceret. Det er ment til at være et værktøj for studerende, hvor der kan søges efter materiale, og man kan blive inspireret af hinanden. Men efterhånden har Microsoft åbnet platformen op for den brede befolkning.  So.cl skal ikke ses som en konkurrent til hverken Facebook, Twitter eller Pinterest, men kan godt opfattes som Microsofts modsvar til Google+.

Her er de første små betragtninger, jeg har gjort mig, efter at have været lukket ind og sluppet løs i et par timer:

So.cl fungerer som et crowdsurfing værktøj, med stort fokus på søgning og deling. Du kan søge på web, billeder, samtaler, interesser, dem du følger, status og aktiviteter.  Dette fungerer således, at der er en navigation ude til venstre, hvor du kan veksle mellem de forskellige kategorier. Derudover er der også en So.cl. bogmærkeknap, ligesom “pin it” knappen er på Pinterest, hvilket gør, at du kan tilføje knappen til bogmærkelinjen og dele et website på So.cl. når du finder noget interessant – uden at have So.cl. åben.

So.cl fungerer således, at du ikke har venner – som vi kender det på Facebook – men folk du følger, og som følger dig. Og det er et koncept, der er genkendeligt fra Twitter og Pinterest. Følgeskabet bliver ikke kategoriseret ligesom på Google+, hvor du inddeler folk i cirkler. Derudover er alle aktiviteter synliggjort som en post. Det betyder, at hvis jeg søger på “Atcore” og på video, bliver de videoer jeg falder over og ser, synlige som på en opdatering, som andre kan gå ind og “like” (synes godt om).

Microsofts ejerskab af det sociale medie skinner igennem ved, at det er Bings søgeresultater, der er synlige. Derudover er de tydeligvis bevidste om, at de ikke er en konkurrent til Facebook, hvilket gør, at det er muligt at oprette en konto ved simpelthen bare at bruge sin Facebook konto. Hvis man ikke er på Facebook kan man bruge sin Windows Live konto. Hvis man har ingen af delene, kan man ikke komme på So.cl (hvilket i sig selv også sætter en begrænsning for virksomheder).

Søgefeltet på So.cl er lidt anderledes, end vi kender det fra andre sociale medier. Her er søgning og statusopdatering integreret i eet.  Integreringen gør, at  de søgeresultater man interagerer med, automatisk bliver tilføjet som en statusopdatering. Det vil sige, at når jeg søger eksempelvis på “Atcore video” kommer der en række videoresultater op. Hvis jeg trykker på play på en af dem, bliver det automatisk til en statusopdatering. Det samme gælder andre søgeresultater, der er links. Derudover kan du også skrive helt normale statusopdateringer, som du kender det fra Facebook.

Du kan også kategorisere din statusopdatering. I ovenstående billede har jeg postet et blogindlæg om Twitter og “tagget” det med Twitter. Dette betyder, at denne opdatering automatisk også bliver kategoriseret under emnet Twitter, og dette vil blive synligt på selve emnesiden “Twitter”.

So.cl er ikke et sted, du skal nedskrive dine tanker om naboen eller ekskæresten, da intet er privat. Og du skal også passe på med, hvad du søger på, hvis du ikke vil have det offentliggjort. Det er dog en oplagt platform for virksomheder og stor mulighed for at markedsføre via en viral effekt, da aktiviteter og søgninger med virksomheder er synliggjorte. Jeg kan dog ikke helt gennemskue, om Microsoft vil forsøge at nedtone dette, hvis platformen er beregnet til inspiration og forskning.

Indtil videre er So.cl lidt tomt, og på Atcore afventer vi med spænding på, hvad mediet kan og vil byde på, eller om det går i sig selv igen. Er du på So.cl vil jeg meget gerne høre om dine indtryk i kommentarboksen nedenfor. Hvis du er lidt desorienteret over det nye medie, og hvad du skal med det, kan jeg kun nikke genkendende til din følelse. Alle nye sociale medier kræver lidt tid til at forstå navigationen og hvilke muligheder der er, og hvad det har at tilbyde, som andre sociale medier ikke har.

Har du lyst til at afprøve mediet for at se om, det kunne være noget for dig og din virksomhed, men problemer med at komme derind, er du velkommen til at sende mig en mail på mg@atcore.dk, og så vil jeg invitere dig indenfor. 

Om forfatteren

Martine Gjede

Social Marketing Manager

Martine er Atcores Social Marketing Manager og blogger om alt indenfor sociale medier, bl.a. nyheder, værktøjer og brugen af sociale medier, og hvordan det kan gavne din forretning.
Se profil ›

Hvad er So.cl?
5(100%) 1 votes

Tags: , , , ,

Kommentarer

  1. www.anyhed.dk siger: 25. maj 2012

    Hvad er Socl?…

    Microsoft lancerede og åbnede i denne uge for deres sociale medie: So.cl. Her har vi nedskrevet vores første betragtninger om det….

  2. […] Microsoft tidligere på året lancerede det sociale medier socl, møntet primært til studerende, tænkte jeg, at indhold herfra ville, ligesom Google+, på […]

Følg Atcore


Recommend on Google

Mød Atcore

Atcore er specialiseret i at optimere digitale forretninger. Vi hjælper dig med at få mest muligt trafik til din forretning, sikrer at flere besøgende foretager værdiskabende handlinger, og skaber loyale kunder. Vi er et senior Team med de rette ambitioner og erfaringer, til at skabe en succes sammen med dig!

Mød dit Atcore Team