Hvad det nye Facebook layout kommer til at betyde for din virksomhed

(10) Kommentarer4. oktober 2011 under Nyheder

Hvad det nye Facebook layout kommer til at betyde for din virksomhed

5(100%) 2 votes

I sidste uge introducerede Facebook en masse nye tiltag på deres F8 konference. Der har været meget snak på Twitter, YouTube, Facebook osv. om ændringerne, og der er rigtig mange utilfredse brugere, som ikke forstår, hvorfor Facebook vælger at ændre noget der virker i forvejen.

Timeline

En af de største ændringer er profilerne. Der er kommet meget mere fokus på brugeren, og visionen er, at man skal uploade indhold fra hele ens liv, så Facebook bliver en form for scrapbook af billeder, videoer, tanker og minder samlet ét sted.
Indholdet bliver en tidslinje over hele dit liv, hvor du kan fremhæve vigtige historier fra din tid på Facebook og tilføje nye historier, der hører en tidligere tid til. På den måde får brugerne således et komplet overblik over deres liv.

Hvad betyder det for dig som virksomhed?

Indtil videre har mange valgt at fokusere på de ulemperne af det nye layout. Nedenstående vil jeg i stedet kigge på mulighederne.

Udsagnsord

Udover Timeline er en anden ny ting implementeringen af udsagnsord. Indtil videre har man kun kunne “like” eller “synes godt om” sider, links, brands, produkter osv. I fremtiden vil du kunne tilføje ord til dit produkt. Markedsfører du f.eks. en e-bog, vil brugerne nu have mulighed for at “læse” den i stedet for at “like” den.

Annoncer og segmentering

Annoncerne i højre side står nu stille på profilerne. Dvs. at selvom man scroller længere ned på siden, forsvinder din annonce ikke. Samtidig er der kun plads til 2 stk, hvilket begrænser “konkurrencen” om opmærksomheden på siden.

I denne uge introducerer Facebook desuden “premium ads”, der skal give dig, som annoncør, et bedre overblik over effekten af dine annoncer og din sociale kapital – du kan altså måle værdien af et “like”.

Analyseselskabet Nielsen har vurderet, at hvis din annonce er forbundet med en eller flere af modtagerens venner, er sandsynligheden for, at de husker dit budskab dobbelt så stort, og motivationen for at købe dit produkt 4 gange så stor.

Oveni hatten medfører Facebooks nye tiltag, at brugerne bliver motiveret til at dele mange flere  personlige oplysninger. De deler, hvor de befinder sig og hvornår, hvad de spiser, læser, lytter til, ser osv. Dette gør det naturligvis en del lettere for dig som annoncør at segmentere og målrette dine annoncer.

Deling af indhold

I fremtiden vil det i langt højere grad være vigtigt at få implementeret “rich media” i opdateringener på Facebook. Med rich media menes billeder, video, infographics osv. Det skal være ting man har lyst til at dele på egen “timeline” og lade blive en del af tidslinien. Hvis branding værdien på Facebook var vigtig før, kommer det ikke i nærheden af, hvad det bliver nu.

Hvis dit indhold er rigtig godt, har brugerne endda mulighed for at gøre det større og en vigtigere del af deres historie. Jeg har f.eks. valgt at gøre Thomas Holms video større på min profil, fordi det markerer en spændende tid i mit liv som praktikant på DR MAMA. Det samme har jeg gjort længere nede, under 2010, hvor jeg har fremhævet min ansættelse i Atcore.

Personligt tror jeg,  folk skal have lov til at vænne sig til det nye layout. The Oatmeal har beskrevet det rigtigt rammende i hans “State of the web winther 2010”. Mon ikke det bare er et spørgsmål om tid, før folk omfavner det, som om det aldrig har været anderledes?

Har du fået det nye Facebook endnu? Hvad synes du om det? Og hvad tror du det kommer til at betyde for din virksomhed?

Om forfatteren

Denice Brun

Head of Marketing

Denice er Atcores Inbound Marketing Manager og blogger om nyheder indenfor online marketing, brugen af sociale medier, discipliner indenfor konverteringsoptimering og retention.
Se profil ›

Hvad det nye Facebook layout kommer til at betyde for din virksomhed
5(100%) 2 votes

Tags: , , , ,

Kommentarer

 1. Mikael Rieck siger: 4. oktober 2011

  Jeg har ikke fået det endnu, så jeg vil undlade at kommentere på det endnu. Jeg er dog ikke i tvivl om at vi nok skal vende os til det. At man skal være påpasselig med hvad man deler online gælder uanset hvordan Facebook tager sig ud 🙂

  /Mikael

 2. Denice siger: 4. oktober 2011

  Jeg er helt enig. Det er ikke noget nyt at Facebook bruger ens oplysninger til bedre at segmentere annoncer. Til gengæld er de heller ikke de eneste, der gør det. Her tænker jeg f.eks. Google.
  Personligt har jeg ikke noget imod bedre målrettede annoncer som forbruger, men jeg kender da en del, der føler at det overskrider deres privat-sphere.

  \\ Denice

 3. Jimi Hove siger: 4. oktober 2011

  Først troede jeg at Facebook ville indsamle alle oplysninger om èn på nettet, og præsentere det på Facebook i en timeline, uden din godkendelse. Se det havde været et problem.

  Det her er jo ikke noget særligt. Og ja større dele af nettet vil handle mere om video.

 4. Denice siger: 4. oktober 2011

  Det havde også været rimelig vildt! Men også ret utroværdigt i virkeligheden. Tænk bare på alle de gentagelser af navne, der ligger derude. Det skulle være et ret sofistikeret system der skulle skille den ene fra den anden. Men hvem ved? Måske bliver det en realitet i deres 2020 opdatering?

 5. […] om, hvad der er mest værd (likes eller comments), blev rich media flettet ind i samtalen. I mit tidligere indlæg, nævnte jeg, at jeg tror på, at rich media er fremtiden i forhold til Timeline, hvilket Colm […]

 6. […] Da der er mange slides om Facebook, og Facebook ændrer sig hele tiden, har jeg valgt en præsentation, der handler om Facebooks Timeline. Præsentationen berører det kommende Timeline for virksomheder, og giver nogle forslag til hvad virksomheder, kan bruge det til. Føler du, at det, med timeline, er lidt uoverskueligt? Så kan du læse om timeline i vores indlæg om Hvad det nye Facebook layout kommer til at betyde for din virks… […]

 7. Do’s & Don’ts på Facebook siger: 3. februar 2012

  […] din egen Facebook fanside. Har du desuden fået Timeline endnu? Vi har også skrevet et indlæg om, hvad det nye layout betyder for dig som virksomhed, og vil du have styr på Facebooks konkurrenceregler, har vi også et indlæg om […]

 8. […] har tidligere skrevet et indlæg om hvad det nye Facebook layout betyder for dig som virksomhed. Altså, det, at dine fans også har fået Timeline. Tweet 8438 Hvad syntes du? Giv os […]

 9. […] kom sammen med opdateringen af Facebook i september. Den følger med på næsten alle sider af Facebook. Både når du er på forsiden, besøger andres […]

 10. […] April af Denice – ingen kommentarer TweetMed det nye layout af Facebook, kom også muligheden for at segmentere dit indhold, hver gang du deler noget. Det er let og […]

62 sider Guide om at skabe værdi på Facebook

Der er over 3 mio. danskere på Facebook, så der er gode muligheder, for at få din målgruppe i tale. Hent vores 62 sider guide om, hvordan Facebook Timeline kan skabe værdi for din virksomhed her.

Følg Atcore


Recommend on Google

Mød Atcore

Atcore er specialiseret i at optimere digitale forretninger. Vi hjælper dig med at få mest muligt trafik til din forretning, sikrer at flere besøgende foretager værdiskabende handlinger, og skaber loyale kunder. Vi er et senior Team med de rette ambitioner og erfaringer, til at skabe en succes sammen med dig!

Mød dit Atcore Team