HTML5 er inde, Flash er ude: Chrome stopper animationen på Flash-bannere

Ingen kommentarer24. august 2015 under Aktuelt, SEM

HTML5 er inde, Flash er ude: Chrome stopper animationen på Flash-bannere

4.6(92%) 10 votes


Vi har stort set allesammen været udsat for bannere. Faktisk er vi blevet så vant til dem, at mange har udviklet bannerblindhed, og nogle har sågar installeret ad-blockere for at undgå bannere fuldstændig. Bannere kan dog være højst effektive – især, hvis indholdet er tilpasset brugeren, og hvis de er i bevægelse for at fange blikket. Netop disse animationer kan dog snart være fortid, hvis du bruger Flash til at udvikle banneret.

Derfor virker banneret stadig

På trods af at være et udskældt medie, har banneret stadig sin ret – og er stadig meget udbredt. Udover at bannere skaber brand-genkendelse pga. eksponeringen, kan vi se, at bannere, der er strategisk placeret gennem displaynetværk, har en højere CTR.

Du har mulighed for at målrette brugere på baggrund af adfærd og interesser. Måske har du selv bemærket annoncer, der indeholder produkter, du allerede har kigget på eller har lagt i kurven, men så forladt igen (såkaldte abandoned cart-kampagner). Disse annoncer er yderst effektive, fordi de præsenterer dine kunder for noget, de allerede har vist interesse for. Måske glemte de kurven, måske blev de distraheret, måske ringede telefonen osv.

Animerede bannere virker bedst

På trods af, at content fortsat er det vigtigste, og selve indholdet i dine bannere giver det største løft, så kan animationer kan være med til at fange brugerens opmærksomhed og dermed øge din CTR. Vores hjerne er skabt til at reagere på bevægelse, fordi det var forbundet med fare i fortiden. Et levn af vores forfædre, du kan bruge til din fordel ved at animere dine annoncer.

Flash er død – længe leve HTML5

Vi har længe hørt, at Flash er død. Det er bl.a. tungt at have liggende på annoncørernes sider, og det tærer på brugerens CPU – hvilket nedsætter brugeroplevelsen, da det forlænger load-tiden. Alligevel har Flash været svær at komme udenom, fordi diverse displaynetværk ikke har understøttet HTML5-annoncer korrekt – før nu.

En af Danmarks mest brugte browsere, Chrome, vil sætte en stopper for de langsomme bannere i Flash. Det betyder, at sider i Chrome kommer til at loade hurtigere, men det betyder samtidig, at bannere produceret i Flash ikke kommer til at køre automatisk – brugerne skal derimod aktivt trykke ‘play’, hvis de vil se en animeret version.

Hånden på hjertet: Ville du selv klikke på play-knappen for at se en annonce? Sandsynligvis ikke, og vi forudser, at play-løsningen vil have negative konsekvenser for klikraten. Heldigvis er der en løsning. Hvis dine gamle Flash-bannere bliver konverteret til HTML5, bliver de vist i deres normale blikfangende, animerede form.

En anden fordel ved HTML5-bannere er, at de også virker på mobile enheder. Du skal således ikke ud og versionere dem yderligere.

Få hjælp til sikre dine banneres CTR

Hvis dine bannere skal fortsætte med at have en god CTR, er det en god idé at tage affære, allerede inden Google udruller deres opdatering 1.september. Især fordi andre populære browsere, såsom Safari, allerede har implementeret lignende opdateringer.

Vi hjælper dig med at konvertere dine nuværende Flash-bannere til HTML5, så de stadig animerer automatisk – i samtlige browsere. Skriv til hej@atcore.dk og beskriv din udfordring, så vender vi tilbage med et tilbud til dig. Du er også velkommen til at ringe på 6060 4444, så finder vi den bedste løsning for dig.

Om forfatteren

Denice Brun

Head of Marketing

Denice er Atcores Inbound Marketing Manager og blogger om nyheder indenfor online marketing, brugen af sociale medier, discipliner indenfor konverteringsoptimering og retention.
Se profil ›

HTML5 er inde, Flash er ude: Chrome stopper animationen på Flash-bannere
4.6(92%) 10 votes

Der er lukket for kommentarer.

Følg Atcore


Recommend on Google

Mød Atcore

Atcore er specialiseret i at optimere digitale forretninger. Vi hjælper dig med at få mest muligt trafik til din forretning, sikrer at flere besøgende foretager værdiskabende handlinger, og skaber loyale kunder. Vi er et senior Team med de rette ambitioner og erfaringer, til at skabe en succes sammen med dig!

Mød dit Atcore Team