Google går live med Google Wallet

Ingen kommentarer20. september 2011 under Nyheder

Google går live med Google Wallet

Hvad syntes du? Giv os en rating!

I går gik Google live i USA med den første version af Google Wallet. Meningen er, at du i fremtiden vil kunne erstatte alle kreditkort med smartphone applikationen. Indtil videre er visionen mest rettet på Googles eget styresystem (Android), og som start virker den kun på deres Nexus S 4G. Derudover er denne første version kun udviklet til at fungere med Citi-Mastercards og Google Prepaid Card, men ifølge visa har Google også købt licenser til deres kort.

Det fungerer således at du åbner Google Wallet applikationen, taster din 4 cifret kode og “tapper” din telefon på en NFC (Near Field Communication) modtager, som registrerer din betaling. Dette kan være en stor fordel i situationer, hvor du har travlt, eller hvor det er ubekvemmeligt at skrive under på en dankort kvittering. Jeg tænker hovedsageligt taxaer, men frygter oprigtigt talt også barer.

Visionen er dog ikke kun betaling med sin mobil telefon, men også at samle tilbud, loyalitetspoint osv. i applikationen. Dertil er der nogle lokale regler i Danmark, der muligvis gør at vi må nøjes med en skrabet version, men det må tiden vise. Til gengæld glæder jeg mig til at se, hvorvidt de formår at kombinere tilbud med betaling, om der bliver noget synergi til geo-lokation og i hvor høj grad Google formår at holde sig neutrale overfor butikker med Google Wallet muligheder og søgeresultater.

Jeg kan se mange fordele ved at have det hele samlet eet sted. Jeg har f.eks. også personligt været glad for muligheden for at købe busbilletter over mobilen, i det jeg yderst sjældent har kontanter på mig længere. Men hvad sker der den dag jeg står i netto med båndet fuld af varer og min mobil telefon er løbet tør for strøm? En af de største fordele ved betalingskort er, at det altid er tilgængeligt, med mindre butikkens terminal går ned.

Desuden går der nok noget tid inden det for alvor kommer til Danmark, idet vi endnu kun er på forsøgsniveau med NFC. Til gengæld kan jeg sagtens se mulighederne ved det, når det kommer op at køre – for det skal det nok komme – før eller siden.

George har helt sikkert allerede downloaded applikationen

Om forfatteren

Denice Brun

Head of Marketing

Denice er Atcores Inbound Marketing Manager og blogger om nyheder indenfor online marketing, brugen af sociale medier, discipliner indenfor konverteringsoptimering og retention.
Se profil ›

Google går live med Google Wallet
Hvad syntes du? Giv os en rating!

Der er lukket for kommentarer.

Følg Atcore


Recommend on Google

Mød Atcore

Atcore er specialiseret i at optimere digitale forretninger. Vi hjælper dig med at få mest muligt trafik til din forretning, sikrer at flere besøgende foretager værdiskabende handlinger, og skaber loyale kunder. Vi er et senior Team med de rette ambitioner og erfaringer, til at skabe en succes sammen med dig!

Mød dit Atcore Team