Det nye YouTube layout

(3) Kommentarer22. december 2011 under Nyheder

Det nye YouTube layout

5(100%) 2 votes


YouTube fik for et par uger siden nyt layout, der giver dig og din virksomhed nogle nye muligheder, som jeg vil gennemgå i dette blogindlæg.

Da det for knap et år siden gik op for mig, at YouTube først blev grundlagt i 2005, føltes det som om, YouTube havde været der ligeså længe som internettet eller minimum som MySpace. Personligt tror jeg, det er fordi, YouTube formåede hurtigt at blive en integreret del af folks færden på nettet. Pludselig havde alle talenter og linselus en mulighed for at nå ud til et meget bredere publikum, hurtigt.

Desuden var YouTube hurtige til at muliggøre indlejring på andre websites, hvilket gjorde, at man ikke selv skulle til at bygge en player, men blot kunne benytte sig at YouTube’s, hvilket var (og er) et udmærket alternativ.

Det var også kun lige knap 1 ½ år efter lanceringen af betaversionen, at Google fik fingrene i den nu næststørste søgemaskine (næstefter Google selv, naturligvis).

Nyt layout

Forsiden har ændret sig markant. I midten ligger et nyhedsfeed, og før du logger ind får du et udvalg fra YouTube af de mest populære og trendede videoer. Det gør det lettere at holde sig opdateret med, hvad der hitter på nettet lige nu.

I venstre side kan man sortere strømmen ud fra forskellige kategorier såsom musik, rejser, blogs osv. – altså alle de kategorier man bliver bedt om at vælge imellem, når man uploader en video. Derudover er der som nævnt populære og trendede videoer.

I højre side ligger der anbefalet videoer. De er placeret samme sted som relaterede videoer, når man er inde og se en specifik video, hvilket fra et UX perspektiv gør det meget mere genkendeligt og brugbart.

I midten ligger som sagt en nyhedsstrøm, hvor der bl.a. kommer nyheder fra de kanaler du abonnerer på. Du har længe kunne koble din Google-konto til din YouTube profil (hvilket giver god mening, da man ikke kan være logget ind begge steder med to forskellige profiler). Det resulterer i, at du nu også får historier fra dit sociale netværk.

Socialt medie – nu (mere) socialt

Man kan tilknytte sin Facebook, Twitter og Orkut profil. Google+ er automatisk tilknyttet, hvis du har sådan en med din Google konto.

Du kan også vælge, at din YouTube kanal automatisk skal dele videoer på de andre platforme, når du uploader, men med mindre du har meget travlt, og ikke har tid til at gå ind og personalisere din besked, vil jeg på det kraftigste fraråde det. Min kollega, Martine, har skrevet et indlæg om hvilke overvejelser du bør gøre dig, inden du automatiserer.

Fordelen ved at sammenlægge de forskellige profiler er, at du kan holde styr på delingen af YouTube videoer eet sted, hvilket giver et godt overblik.

Når du er logget ind, får du desuden mulighed for at sortere i din nyhedsstrøm, udfra hvilke kanaler du abonnerer på, hvilket gør det let at holde sig opdateret med det seneste indhold.

Hvad betyder det for dig som virksomhed?

  • Hvis du allerede har en tilpasset kanal, der er stylet efter det gamle udseende, bør du få lavet det om, så det passer til det nye.
  • Som virksomhed (og privatperson) giver det større potentiale for dit indhold  at blive set på YouTube – i hvert fald af folk med en Google-konto.
  • Den nye videoadministrationen giver dig et hurtigt og let overblik over videoer, hvilken status de har (privat, skjult eller offentlig), hvor mange visninger og kommentarer de har, og om der er eventuelle problemer med videoen.
  • Analyseværktøjet er nu opdateret til at give dig langt mere indsigt. Som du kan se på billedet, findes der forskellige kategorier i venstre side som du kan vælge at sortere i mellem. Nogle af kategorierne er tilpasset til din kanal, hvor andre er henvendt enkelte videoer. Ved at få større indsigt har du bedre mulighed for at optimere.

  • Med det nye layout er der også kommet en opdatering af YouTubes online videoredigering. Det giver dig mulighed for let og hurtigt at rette på dine videoer. Videoen nedenfor beskriver det udmærket.

Personligt synes jeg det nye design er et hit og meget mere overskueligt og brugervenligt. Jeg brugte aldrig forsiden før i tiden, det var bare en platform, hvorfra jeg søgte videre, og det er ikke altid jeg sidder ved en computer med et redigeringsprogram installeret.

Følg med på bloggen, hvor vi statser på snart at have en guide klar, der beskriver, hvordan du som virksomhed kommer godt i gang med YouTube.

Om forfatteren

Denice Brun

Head of Marketing

Denice er Atcores Inbound Marketing Manager og blogger om nyheder indenfor online marketing, brugen af sociale medier, discipliner indenfor konverteringsoptimering og retention.
Se profil ›

Det nye YouTube layout
5(100%) 2 votes

Tags: , ,

Kommentarer

  1. […] Sørg for at oprette din egen virksomhedskanal. Hvis du vil have flere tips til hvordan du navigerer rundt i det nye design,har Denice skrevet mere om det nye layout […]

  2. 10 trin til at få mest ud af YouTube siger: 14. februar 2012

    […] January af Denice – 4 kommentarer TweetDa YouTube for nogle uger siden lancerede et nyt layout, gav det virksomheder nye muligheder. Hvis du ikke allerede har implementeret en videostrategi i […]

  3. […] May af Denice – ingen kommentarer TweetDa YouTube kom med deres nye layout i slutningen af sidste år introducerede de samtidig deres nye analyse del, der giver dig langt […]

Følg Atcore


Recommend on Google

Mød Atcore

Atcore er specialiseret i at optimere digitale forretninger. Vi hjælper dig med at få mest muligt trafik til din forretning, sikrer at flere besøgende foretager værdiskabende handlinger, og skaber loyale kunder. Vi er et senior Team med de rette ambitioner og erfaringer, til at skabe en succes sammen med dig!

Mød dit Atcore Team