Danskerne på Facebook 2012

(13) Kommentarer10. september 2012 under Facebook, Infographics, Sociale medier

Danskerne på Facebook 2012

4.6(92.8%) 25 votes


Facebook er det mest populære sociale netværk blandt danskerne. Men hvordan ser landskabet egentlig ud for de danske brugere og virksomheder? Det har jeg kigget nærmere på, og har lavet denne infographic.

Bliv fan af Atcore og få bogen “Timeline for virksomheder” gratis

Hvis du bliver fan af Atcore – få online succes hér, får du bogen “Timeline for virksomheder” gratis. På vores Facebook-side holder vi løbende vores fans opdateret med gode råd og tips til brugen af sociale medier, online markedsføring, konverteringsoptimering, kundepleje osv. Bliv fan og vær en af de første til at få nyheder fra bloggen og andre interessante ting fra nettet. Danmark på Facebook 2012

Bliv fan af Atcore og få Timeline for virksomheder gratis

Hvis du bliver fan af Atcore – få online succes hér, får du “Timeline for virksomheder”, gratis. På vores Facebook-side holder vi løbende vores fans opdateret med gode råd og tips til brugen af sociale medier, online markedsføring, konverteringsoptimering, kundepleje osv. Bliv fan og vær en af de første til at få nyheder fra bloggen og andre interessante ting fra nettet.

Kilder og overvejelser

 • Ifølge et foredrag med Mikael Lemberg omkring Facebook, er der over 3 millioner aktive brugere i Danmark. Bruger jeg derimod Facebooks annonceværktøj, er der nærmere noget i nærheden af  2.848.600 personer “der bor i landet: Danmark”. Derfor har jeg valgt det “flyvske” tal 3 millioner. Hvis nogen af jer kan kaste lys over, hvor Mikael har sine “over 3 millioner” fra, hører jeg gerne fra jer 🙂 . Det er desuden fra samme foredrag, jeg har tallene omkring danskernes forbrug på Facebook. Foredraget var en del af Komfo’s seminar i slutningen af april 2012, og Mikaels del hed “Always on”.
 • Over halvdelen af den danske befolkning (på knap 5.6 millioner mennesker ifølge Danmarks Statistik) er på Facebook og med overvejelserne om at åbne Facebook for børn under 13 år, kommer der nok også et mere helstøbt billede af brugernes fordeling på et tidspunkt.
 • Jeg har brugt Facebooks annonceværktøj til mange af tallene, men det forekommer mig sært, at Facebook skærer alle over 65 over een kam. Ifølge Danmarks Statistik, udgør danskerne på 66+ år, 16% af befolkningen. Det er synd, at man ikke har mulighed for at målrette pensionister i sine annoncer.
 • I forlængelse af dette har jeg også taget alle over 65 med i een gruppe, på trods af at værktøjet fortæller mig, at der ikke er forskel mellem præcis 65 og 65 til “no max”. Alligevel tror jeg ikke, at alle over 64 er præcis 65, og det ville være et underligt spring at gå fra lige omkring 20.000 for resten af aldersklasserne i 60’erne til pludselige 137.000 for folk på nøjagtig 65.
 • At det kun er 47%, der stoler på radio, TV og aviser mod 92%, der stoler på “fortjente” medier såsom mund til mund og anbefalinger af venner og familie, er taget fra Nielsen Groups undersøgelse: “Global Consumers’ Trust in ‘Earned’ Advertising Grows in Importance”.
 • De fleste tal vedrørende virksomheders brug af sociale medier har jeg fra årets Networked Business Factbook 2012, der bliver udgivet af Social Semantics. Rapporten er fuld af statistikker og tal fra 2433 respondanter blandt danske virksomheder. Få selv det fulde overblik over respondenternes svar ved at downloade bogen her.
 • Nodes har udviklet en applikation på Facebook, der viser, hvor mange fans danske Facebook-sider har. Applikationen bliver løbende opdateret, og du kan se de seneste tal her.
 • Informationen, brugerne finder relevant på en Facebook fanside, har jeg fra Anders Colding-Jørgensens blogindlæg “Drop bare smiskeriet – dine kunder gider alligevel ikke tale med dig på Facebook”. Indlægget er et år gammelt, men jeg har ikke fundet nyere tal, der har modsagt tendensen. Bemærk at respondenterne har haft mulighed for at vælge flere ting, hvorfor summen er over 100%.

Flere infographics fra Atcore

Inbound Marketing
Twitter Statistik
Leadgenerering

Om forfatteren

Denice Brun

Head of Marketing

Denice er Atcores Inbound Marketing Manager og blogger om nyheder indenfor online marketing, brugen af sociale medier, discipliner indenfor konverteringsoptimering og retention.
Se profil ›

Danskerne på Facebook 2012
4.6(92.8%) 25 votes

Tags: , , ,

Kommentarer

 1. Trine Ørskov siger: 11. september 2012

  Har I lignende info tilgængelig for andre lande end Danmark?

 2. Denice siger: 11. september 2012

  Hej Trine.
  Nej, jeg koncentrede mig intensivt om det danske marked, da jeg lavede research på området, men det kunne godt være interessant at lave flere sammenligninger. Både koncentreret i Scandinavien, men også bredere. SocialBakers tilbyder dog en lang række statistikker, hvor du kan sammenligne tal. Det kunne være et godt sted at starte, hvis du vil vide mere 🙂
  http://www.socialbakers.com/facebook-statistics/

 3. […] er skrevet ud fra Social Bakers Denmark Facebook statistics og denne infographic fra Atcore, hvor du også kan finde flere grafer og tal. jQuery(document).load(function(){ […]

 4. […] ud af, hvor det giver mening at være tilstede for dig og din virksomhed. I Danmark er Facebook det mest populære sociale netværk, men det kan være, at LinkedIn eller Pinterest giver mere […]

 5. […] relationer, men også det der foregår omkring os. Højest på listen er “Facebook” (som halvdelen af befolkningen nu bruger) og “Youtube” ligger lige bagefter, efterfulgt af “Google”. På Google vel at […]

 6. Anja siger: 16. december 2012

  Hej,
  Jeg ville høre, hvor du har fået tallene på antal statusopdateringer, check-ins o.l. pr. dag i delen “I danmark bliver der delt” fra? Jeg synes ikke, det fremgår af dine kilder og overvejelser.

  Mvh. Anja

  • Denice siger: 8. juli 2013

   Hej Anja.

   Jeg er ked af, jeg først svarer nu – din kommentar er simpelthen gået min næse forbi. Tallene er fra en præsentation fra Mikael Lemberg. Som jeg skriver i mine kilder og overvejelser:
   “… Det er desuden fra samme foredrag, jeg har tallene omkring danskernes forbrug på Facebook. Foredraget var en del af Komfo’s seminar i slutningen af april 2012, og Mikaels del hed “Always on”.”

   Dbh Denice

 7. Atcore infographics 2012 siger: 20. december 2012

  […] Danmark på Facebook […]

 8. Årets 10 bedste blogindlæg siger: 2. januar 2013

  […] 3. Danskerne på Facebook infographic […]

 9. […] Bare i Danmark er vi ca. 5,6 mio mennesker, og ca. 3 mio. Af dem er aktive brugere, af Facebook. Omkring 70% af de 3 mio. vender tilbage daglig. Det vil sige at virksomheder kan nå ud til er ret stort publikum, ved at benytte Facebook som markedsføringskanal. Kilde: http://atcore.dk/blog/danskerne-pa-facebook/ […]

 10. […] et kig på denne infografik, den viser en masse fordele og giver et fantastisk overblik over hvad Facebook kan gøre for dig […]

 11. […] vi sidste år samlede en række statistikker vedrørende danske Facebook-brugere, får du igen i år et […]

 12. Peter siger: 10. august 2015

  Hej Trine
  Ved du hvor mange virksomheder der er på Facebook i DK?

  Mvh
  Peter

62 sider Guide om at skabe værdi på Facebook

Der er over 3 mio. danskere på Facebook, så der er gode muligheder, for at få din målgruppe i tale. Hent vores 62 sider guide om, hvordan Facebook Timeline kan skabe værdi for din virksomhed her.

Følg Atcore


Recommend on Google

Mød Atcore

Atcore er specialiseret i at optimere digitale forretninger. Vi hjælper dig med at få mest muligt trafik til din forretning, sikrer at flere besøgende foretager værdiskabende handlinger, og skaber loyale kunder. Vi er et senior Team med de rette ambitioner og erfaringer, til at skabe en succes sammen med dig!

Mød dit Atcore Team