Bliv fundet på YouTube

YouTube Titel

(3) Kommentarer8. februar 2012 under Sociale medier, YouTube

Bliv fundet på YouTube

4.6(92.17%) 23 votes


YouTube er verdens næststørste søgemaskine (efter Google). Mange mennesker foretrækker at modtage information gennem andre kanaler end tekst, og dette er video en vigtig del af. Derfor er det også vigtigt at blive fundet på YouTube, hvilket jeg vil gennemgå i dette blogindlæg.

I forhold til SEO, gælder det samme på YouTube som på Google og andre søgemaskiner. De offentliggører ikke deres algoritmer, eller regler hertil, men giver i stedet nogle retningslinier til, hvordan du optimerer dit indhold, så der er en bedre mulighed for at rangere bedre i søgeresultaterne.

1. Find dine keywords

Overvej hvilke ord, der bedst beskriver din video, og hvilke ord og søgetermer, du ønsker, at folk skal kunne finde din video på. Hvilket emne beskæftiger videoen sig med? Hvad er kernen i din video?

2. Titel

Din titel er dit blikfang i søgeresultaterne og har stor indflydelse på din CTR – altså om folk klikker på dit link. Titlen har også indflydelse på, hvor højt du kommer op i søgeresultaterne. Det er derfor vigtigt også at implementere dit / dine søgeord og termer i titlen.

Er din video desuden ment som branding af din virksomhed, er det en god idé også at inkludere din virksomheds navn. F.eks. “Sådan hjælper Atcore dig til online succes”. Her har vi både  “Atcore” og “online succes” (altså det vi sælger) med.

YouTube overskrift

3. Tags

Det betyder også noget at tagge din video godt. Vær ikke genert med tags. Tænk på alle de ord og termer, der beskriver din video og ‘tag’ så derudaf – husk dog at holde det relevant. Sørg desuden for at tagge din virksomheds navn, så der er bedre sandsynlighed for, at det er dine egne videoer, der bliver vist som relaterede videoer, samt kommer op, når man søger efter dig.

4. Beskrivelse

Lav en god beskrivelse af din video, der giver folk lyst til at se din video. Som du kan se nedenfor, er pladsen på teaser-teksten begrænset, men hvis du holder den appelerende tekst til de to første linier, er der ingen grund til at holde sig tilbage fra at skrive en god beskrivelse i resten af teksten, hvor du implementerer dine søgetermer.

Hvis din beskrivelse af videoen er god, burde dine søgeord og termer allerede være en del af teksten, når du har skrevet den, men gennemgå den alligevel efterfølgende for at være på den sikre side.

YouTube beskrivelse

5. Likes, foretrukne & afspilningslister

Folk tilkendegiver ikke, at de “kan lide” din video og tilføjer den ikke til deres fortrukne eller en afspilningsliste, hvis ikke den er god. Forsøg desuden at lave videoer i temaer, så folk bliver motiveret til at tilføje dem til afspilningslister.

På YouTube har man også muligheden for at sige, at man “ikke kan lide” en video, så vær sikker på at dit indhold er værdifuldt, og ikke udgiver sig for at være noget, den ikke er. Optimerer du f.eks. din video til at handle om Twitter, og den i stedet handler om skopudsningsteknikker, kan du være sikker på at skuffe folk (med mindre du tilfældigvis er skopudser på Twitter).

6. Kommentarer

Ifølge YouTube selv, har kommentarer ikke kun en positiv virkning på din ranking, men også på, hvor godt du kender dine kunder og seere, hvilket de belønner. Derfor kan det være en god idé at bede om deres mening, f.eks. ved at stille et konkret spørgsmål, som dine brugere så kan svare på i kommentarerne.

7. Muliggør indlejring

Har du slået indlejring fra? Det kan vise sig at være en rigtig dårlig idé, hvis målet er at folk skal se, linke til og dele din video. På trods af at du mister noget af kontrollen, er det en rigtig god idé at muliggøre indlejring. Specielt hvis du står inde for dit indhold. Desuden tæller antallet af views også i din ranking.

8. Nyhedsværdi

Nye videoer ranker bedre, hvis den bliver set og er relevant. Det vil sige, at når en hvis mængde mennesker har set din video, og du generelt har fulgt de foregående trin, kommer din video højere op i søgeresultaterne. Desuden tæller det også, at du udgiver indhold regelmæssigt.

9. Socialt medie

Det er vigtigt ikke at glemme det sociale aspekt i YouTube. Sørg for at se, kommentere, like og favorisere andres videoer også. Når folk gør dette på dine videoer, kommer det frem i deres kontakters nyhedsfeed og har mulighed for at spredes endnu bredere. Derfor er det også en god idé at dele din kanal med dit netværk og abonnere på hinanden.

10. Link, link, link

Sørg for at få dine videoer ud gennem dine andre kanaler. Dette værende på sociale medier som Facebook, Twitter, Google+, din blog osv. Jo mere din video bliver set, desto højere kommer den op i søgeresultaterne.

Om forfatteren

Denice Brun

Head of Marketing

Denice er Atcores Inbound Marketing Manager og blogger om nyheder indenfor online marketing, brugen af sociale medier, discipliner indenfor konverteringsoptimering og retention.
Se profil ›

Bliv fundet på YouTube
4.6(92.17%) 23 votes

Tags: , , , ,

Kommentarer

 1. Jakob siger: 19. marts 2012

  God og lærerig artikel. Glæder mig til at få det omsat til praksis.

 2. Denice siger: 19. marts 2012

  Fedt du kunne lide det Jakob 🙂
  Send endelig et link til din kanal, hvis du allerede har en?
  \\ Denice

 3. […] Vil du vide mere om YouTube, er du altid mere end velkommen til at kontakte os. Du kan også læse vores tidligere indlæg, der handler om at blive fundet i YouTubes søgemaskine. […]

Følg Atcore


Recommend on Google

Mød Atcore

Atcore er specialiseret i at optimere digitale forretninger. Vi hjælper dig med at få mest muligt trafik til din forretning, sikrer at flere besøgende foretager værdiskabende handlinger, og skaber loyale kunder. Vi er et senior Team med de rette ambitioner og erfaringer, til at skabe en succes sammen med dig!

Mød dit Atcore Team