Ændring i AdWords annoncerotations indstillinger

(4) Kommentarer14. juni 2012 under Allgemein, SEM

Ændring i AdWords annoncerotations indstillinger

5(100%) 4 votes


Google annoncerede i maj måned en ændring til deres AdWords annoncerotations indstillinger.

Muligheden for at rotere sine annoncer på ubestemt tid blev fjernet og i stedet fik vi muligheden, der roterede annoncer i 30 dage, for derefter at optimerer mod klik.

Det, må jeg indrømme, fik mig lidt op af stolen – og jeg var ikke den eneste! Selve ideen med automatisk at kunne teste sine annoncer af, ligeligt fordelt på visninger, og derefter optimere mod en best performing annoncetekst, giver rigtig god mening. Problemet er bare, at 30 dage til tider ikke er helt nok til at få et validt grundlag at kunne optimere efter. Det andet er, at gå ud fra at den tekst med højest CTR også er den tekst der konverterer bedst.

Det tog mig heller ikke meget mere end 2 minutter og finde en del annoncegrupper, hvor min “dårligste” ctr annonce performede bedst på konverteringer.

 

Der ligger selvfølgelig meget mere i det end bare at have en høj konverteringsgrad, men er man ikke opmærksom på denne nye rotationsmulighed kunne den i princippet lukke helt ned for mine to nederste annoncer og lade den øverste forsætte.

Men så er det jo dejligt at se, at Google ikke bare slår armene over kors og smider snuden i vejret. Google har lyttet til de folk, der har taget henvendelse omkring ændringen. Og DET synes jeg er meget positivt.

Det har resulteret i en ny ændring der giver rotationen 90 dage i stedet for 30. Det ser jeg, som et step i den rigtige retning, dog mangler der stadigt nogle muligheder. I et blogindlæg fra Google, forklarer de grunden bag ændringen og skriver samtidigt at muligheden for uendelig rotation stadigt er der.

Vil man meget gerne tilbage til den gamle rotationsmulighed kan man udfylde denne form.

Google vil i de følgende uger, på baggrund af hvor mange der vil fravælge den nye rotationsmulighed, tage stilling til, om man igen selv skal kunne vælge i interfacet.

Personligt forstår jeg ikke, hvorfor at man laver denne mulighed uden at lave alternativer. Fint med optimering mod klik, men lad os få den mod konverteringer også. Og når vi er i gang så lad den eksisterende uendelig rotationsmulighed forblive. Derudover kunne man give valget mellem perioder af rotation. 15, 30, 60 og 90 dage. Kunne det ikke være en mulighed?

Om forfatteren

Christian Thomsen

Senior SEM Specialist (Google Analytics & AdWords Qualified)

Christian er vores Senior SEM specialist og vil berige bloggen med sine mange års erfaring med AdWords samt nye opdateringer i Googles værktøjskasse til optimering af dine søgekampagner. Følg med i Christians indlæg, hvis du vil blive klogere på mulighederne med AdWords
Se profil ›

Ændring i AdWords annoncerotations indstillinger
5(100%) 4 votes

Tags: , ,

Kommentarer

 1. Ulrik siger: 25. juni 2012

  Tak for en fin artikel, og ikke mindst link…:-)

  En fuldstændig fjollet opdatering der er lavet, der ikke giver nogen mening. I hvetr fald hvis man ved bare en lille smule om hvad man laver.

  Så google har lige fået sig en mail, takket være linket…

  /Ulrik

  • Christian siger: 27. juni 2012

   Hej Ulrik,

   glad for at du kunne bruge artiklen til noget. Og godt at høre at du har sendt Google en hilsen.
   Forhåbentlig lytter de og giver os muligheden for selv at bestemme igen.

   Christian

 2. Per siger: 22. februar 2014

  Hvordan har udviklingen været siden 2012 ?, her i 2014 kan jeg ikke finde mulighed for annoncerotation mere.

  Hjælp funktionen siger den skal ligge under kampagne>indstillinger>avancerede indstillinger, man jeg har slet ikke nogen avancerede indstillinger i min opsætning af adwords.

  Hvad gør man idag, 2014 har man mulighed for at rotere annoncerne ?

  VH
  Per

  • Christian Thomsen siger: 24. februar 2014

   Hej Per,
   ændringen af annoncerotation blev hurtigt “afblæst” og muligheden for at rotere på ubestemt tid blev åbnet op igen.
   Hvis du har en “standard” konto finder du muligheden under “indstillinger” -> “alle indstillinger” -> “avancerede indstillinger” -> “annoncelevering, annoncerotation, frekvensstyring”.
   Hvis ikke du kan se disse indstillinger tænker jeg at du har startet din konto som en AdWords Express konto og der er der ikke muligheder for selv at vælge.

   Christian

Følg Atcore


Recommend on Google

Mød Atcore

Atcore er specialiseret i at optimere digitale forretninger. Vi hjælper dig med at få mest muligt trafik til din forretning, sikrer at flere besøgende foretager værdiskabende handlinger, og skaber loyale kunder. Vi er et senior Team med de rette ambitioner og erfaringer, til at skabe en succes sammen med dig!

Mød dit Atcore Team