10 super-bruger tips til Facebook

Optimering til Facebook

(233) Kommentarer21. maj 2012 under Facebook, Sociale medier

10 super-bruger tips til Facebook

3.7(73.08%) 26 votes


Vi bruger i gennemsnittet 6 timer om måneden på Facebook, derfor kender de fleste nok de gængse funktioner. Facebook gemmer dog på en masse ekstra funktioner. Vil du være Facebook-ninja kommer her 10 super-bruger tips.

1. Lister baseret på interesser

Ligesom du kan lave lister med tweeps på Twitter, kan du både lave lister med venner på Facebook, men også med f.eks. de sider du gerne vil følge ekstra med i. Det gør du ved at vælge “Interesser” nederst i venstrenavigationen og derefter “opret liste”. Her kan du så tilføje sider, venner eller folk du abonnerer på.

Kan du ikke se “Interesser”?

Hvis du ikke abonnere på nogen, kan det være du ikke har “Interesser” i din menu. Prøv at abonnere på hvem som helst (Mark Zuckerberg er populær), så får du den frem nederst. Det kan være du skal trykke “flere”.

2. Skjul irriterende indhold fra nyhedsstrømmen

Har du venner, der altid poster deprimerende indhold, om hvor dum deres kæreste igen har været i weekenden? Personligt synes jeg sådanne statusopdateringer er virkelig trættende, og de får hurtigt et “skjul”.

Ved at trykke på pilen ud fra personens opdatering, kan du vælge hvor meget du vil se.

Du kan også vælge helt at framelde alle opdateringer fra personen. Det kan du heldigvis fortryde igen 😉

Sorter nyhedsstrømmen

Du kan sortere indholdet i nyhedsstrømmen. Som default står den på “Tophistorier”, hvor det kommer an på de sider, du følger og dine venners edgerank om de ender i din nyhedsstrøm. Det kan du ændre ved at vælge “Seneste” i stedet for “Tophistorier”.

3. Skjul dine aktiviteter

Er du glad for Facebooks nye applikationer, der giver dig mulighed for at lytte til musik på Spotify og læse artikler fra the Guardian, men synes ikke at alle skal vide, hvad du lytter til eller læser?
Når du tilføjer en ny applikation kan du vælge, hvem der skal se dine aktiviteter.

Du kan også ændre indstillingerne for allerede installerede applikationer ved at trykke på pilen ved siden af “startside”, gå ind under “kontoindstillinger” ? “apps” ? vælg den applikation du vil ændre indstillingerne for og tryk “Rediger”.

Her kan du vælge, hvem der skal kunne se til de ting applikationen poster.

Læs vores indlæg om Facebooks ikoner, hvis du vil vide mere om segmentering.

4. Hemmelige grupper

Der er grupper, der er lukkede grupper og så er der hemmelige grupper. Forskellen på lukkede og hemmelige grupper er, at dine venner kan se, når du bliver medlem af en lukket gruppe og hvem de andre medlemmer er. De kan dog ikke se, hvad folk slår op i gruppen.

Opret en hemmelig gruppe

I venstre side på startsiden ligger blandt andet dine grupper. Klik på “Flere”, der kommer frem når du holder musen over “grupper”, og vælg “+Opret gruppe”. Her får du mulighed for at vælge om den skal være åben, lukket eller hemmelig.

5. Se billeder i fuld skærm

Nu kan du se billeder på Facebook i fuld skærm for at få den fulde oplevelse af billederne.
Når du er på et billede, så gå ind under “Valgmuligheder” og vælg så “Start fuldskærmsvisning”. For at komme ud af det igen kan du enten trykke på krydset i højre hjørne, eller trykke på Escape-knappen (esc).

6. Upload billeder i høj opløsning

Når du uploader billeder, er de ikke automatisk i høj opløsning. På trods af det tager længere tid at uploade, er det ventetiden værd. Hvis du ønsker, at dine venner og fans af din side skal kunne se dine billeder i fuld opløsning, skal du huske at ticke “Høj kvalitet” af. 

7. Vis hvor du har været i billeder

Når du tilføjer et billede kan du samtidig angive, hvor det er taget. Du kan også gøre det, på de billeder du allerede har uploadet. Ved siden af “Tag billede” er en knap, der hedder “Tilføj placering”. Her kan du angive, hvor billedet er taget. Det samme kan du gøre for hele albums. 

Hvis du samtidig checker ind, når du uploader billedet, bliver placeringen automatisk sat på kortet.

Du kan også gøre det den anden vej rundt, ved at klikke på kortet fra din profil, og så klikke på “Føj billeder til kortet”.

8. Placer dine billeder et nyt sted på din Timeline

Du kan rykke, tilføje og skjule ting på din Timeline (tidslinje). Har du eksempelvis gamle billeder liggende på Facebook kan du ændre datoen ved at trykke “Rediger”, og derefter ændre datoen til det tidspunkt det var taget.

Hvis det er billeder, beskeder fra venner eller statusopdateringer, der ligger på din Timeline, kan du ændre datoen ved at trykke på blyanten og derefter “skift datoen” (eller “skjul”). Vær opmærksom på at selvom du skjuler et billede fra din Timeline, er dit navn stadig tilknyttet selve billedet. Hvis du gerne vil fjernes helt fra billedet skal du trykke “Valgmuligheder” og så “Fjern tag”.

Til sidst kan du scrolle nedad på din Timeline og holde musen over selve linjen i midten. Så kommer der et lille plus frem. Når du klikker, kan du tilføje statusopdateringer, billeder, steder eller livsbegivenheder (såsom forhold, uddannelse, arbejde eller andet vigtigt i dit liv).

9. Forhåndsgodkendelse af tags

Tagger din venner dig i upassende billeder, når de ved, at du er på internet-løs ferie? Ved at gå ind under dine privat-indstillinger og derefter “Tidslinje og tagging”, kan du redigere indstillingerne og aktivere “tag-gennemgang”.

10. Gem dig på chatten

Er der personer, der helst ikke skal se når du er online på chatten, men du vil stadig gerne være synlig for andre? Nu kan du gemme dig fra eksen, chefen, læreren, en irriterende klassekammerat osv. uden at blive usynlig for din bedste ven eller din mormor.

Du kan enten vælge at gemme dig fra personen, ved at klikke på dem i chatten og derefter trykke på tandhjulet og vælge “Vis som offline for [eksempelvis] Martine”.

En anden mulighed er at vælge “Muligheder” ? “Avancerede indstillinger” og så vælge personer du vil vises som offline overfor.

Har du flere hemmelige tricks oppe i ærmet? Så del dem med os!

Om forfatteren

Denice Brun

Head of Marketing

Denice er Atcores Inbound Marketing Manager og blogger om nyheder indenfor online marketing, brugen af sociale medier, discipliner indenfor konverteringsoptimering og retention.
Se profil ›

10 super-bruger tips til Facebook
3.7(73.08%) 26 votes

Tags: , ,

Kommentarer

 1. Brandur Esmarson siger: 21. maj 2012

  Jeg er uden at få en besked fra facebook blevet deaktiveret, derfor valgte jeg at oprette en ny konto, jeg har altså ingen billeder eller noget ulovligt på min profil og kommenterer sjældent negativt, men efter jeg oprettede min nye profil så er det ikke muligt at få Timeline kan du svare på det ???

  • Marianne siger: 31. januar 2013

   Hej Denice, hvordan skjuler jeg, at jeg laver opdateringer på en professionel hjemmeside? Jeg skal til at opdatere på vores hjemmeside, og fik ikke slået det fra, så jeg mistede lige et par likes, mens jeg var i gang med at opdatere. Og det er jo ærgerligt…
   //Marianne

   • Peter Langfinger siger: 8. september 2014

    Få dig et liv … i stedet for at gå så meget op i ‘likes’ … 🙁

  • Anne siger: 19. maj 2015

   Hej:-). Jeg har lige for nyligt blokeret en person, som jeg har slået fra igen. Når jeg går ind på vedkommendes profil står der intet at vise og når jeg går ind på privatinstillinger og går under blokering skriver jeg hans navn og der kan jeg godt gå ind på, men jeg ved ikke om det er fordi vedkommende havde blokeret mig efter? 🙂

 2. Denice siger: 21. maj 2012

  Hej Brandur.
  Det er stadig ikke alle der har fået Timeline, fordi Facebook gerne har ville “ease” brugerne ind i det nye design, så det ikke endte i ramaskrig som ved nogle af de andre opdateringer.
  Du får det automatisk før eller siden, men hvis du ikke kan vente, kan du bruge dette link og trykke på “få det nu”: https://www.facebook.com/about/timeline
  Ærgerligt at din profil er blevet lukket uden advarsel :-/ Jeg har hørt om sider, hvor det samme er sket. Det er med at følge reglerne 😉

  • Morten Madsen siger: 24. september 2012

   Hej Denice.
   Interessante indlæg du har skrevet om Facebook. Jeg har et spørgsmål, som jeg selvfølgelig håber, du kan hjælpe mig lidt videre med, ifht. at overholde Facebooks regler for Pages.
   Sagen er den, at jeg arbejder med markedsføring af et online casino, som har licens fra Spillemyndigheden til at udbyde spil i Danmark. Med mængden af danskere, som er aktive på FB, er det jo et oplagt medie, at være i kontakt med eksisterende og potentielle kunder.
   Inden for gambling branchen, kan det være lidt anstrengt med muligheder en gang i mellem, da branchen – i mange tilfælde med rette – har et lidt blakket wild west ry, men ifølge FB’s retningeslinjer for området: https://www.facebook.com/help/?faq=247824495237141, burde det være muligt for os – Jeg skal blot have en “prior authorization” fra Facebook – Men hvor i alverden får man det henne. Kan du evt. hjælpe mig lidt på rette spor?
   /Morten

   • Denice siger: 25. september 2012

    Hej Morten.

    Det lyder super spændende, men jeg tror din situation er lidt for kompleks til et svar her på bloggen.

    Du er til gengæld meget velkommen til at kontakte os. Vi har tidligere arbejdet med bl.a. Danske Spil indenfor dit område, og det kan være vi kan supportere dig i dit arbejde. Vi kan evt. arrangere et møde med vores repræsentant fra Facebook og tale videre om dine muligheder?

    De bedste hilsner Denice

   • Lene Hviid siger: 23. oktober 2015

    Hejsa – hvis jeg laver en begivenhed på facebook så kan dem som har tilmeldt sig begivenheden se hvor mange som har tilmeldt sig. Kan man skjule det ?
    Jeg spørg fordi det kan nogen gange give et billed af over for andre som overvejer at tilmelde sig at der ikke er nok tilmeldte så de tilmelder sig så ikke pga. at de kan se der kun er 20 tilmeldte i forhold til at der kan være 100 mand. Er der nogen som ved det ?
    Hilsen Lene

 3. Magnus siger: 21. maj 2012

  Man kan nu slå notifikationer fra for enkelte events, statusopdateringer osv. https://skitch.com/doctor607/85qka/skarmbillede-2012-05-21-kl-13.45.34

  🙂

 4. Denice siger: 21. maj 2012

  Hej Magnus
  Helt rigtigt. Hvis man fortryder f.eks, at have skrevet “Tillykke” på en vens status, fordi det pludselig vælter ind med notifikationer kan man enten gøre som på dit screen shot eller vælge “Stop med at følge opslag” på selve statusopdateringen / billedet / whatever.
  Tak for input Magnus! 🙂

 5. christina siger: 6. august 2012

  Hej.

  Hvordan får jeg “gemt” mine venner, sålede at man ikke kan se hvilke venner jeg har. Jeg er på den “nye” FB.

  Jeg har kun kunne finde frem til hvordan man gør det på den “gamle” FB.

  På forhånd tak 🙂

 6. Denice siger: 6. august 2012

  Hej Christina.
  Det er faktisk slet ikke så svært, det er gemt et nyt sted 🙂
  Find din venneliste (eventuelt fra din Timeline) og vælg “rediger” ved siden af “+ Find venner”. Her kan du vælge, hvem der skal kunne se dine venner. Således 🙂
  God aften

 7. Christina siger: 21. august 2012

  Jeg plejer at have en gruppe “Børn m.m.”, som jeg har oprettet fordi jeg ikke ønsker at de kommentere og ser hvad jeg har på min timeline. Jeg vil gerne være venner med dem – men vil gerne have mit privatliv lidt i fred.
  Men lige nu kan jeg sket ikke skjule min timeline. Hvis jeg kikker på den som alle vil se den – er alt synlig, også for den lille gruppe, som jeg har bestemt ikke skulle kunne se den.
  Hmmmm…..gode råd modtages gerne….det plejer at virker….
  Mvh.
  Christina

 8. Denice siger: 22. august 2012

  Hej Christina.

  Alle dine venner vil som udgangspunkt kunne se din Timeline, men du kan kontrollere, hvem der kan se hver enkelt post. Det nytter dog ikke noget at de er i en gruppe 🙂 Du skal derimod have dem på en liste.

  Du kan tilføje venner på forskellige lister enten ved at gå ind på deres profil og tilføje dem på en lister under “? venner”. Alternativt kan du oprette en ny liste under “venner” på forsiden ude i venstrenavigationen (se hvor det ligger i dette indlæg: http://atcore.dk/blog/bliv-guidet-igennem-facebooks-funktioner-og-navne/ )

  Jeg har også skrevet om, hvordan du styrer hvem der kan se hvad, så snart du har oprettet de forskellige lister http://atcore.dk/blog/sadan-segmenterer-du-let-dit-indhold-pa-facebook/

  Jeg håber det gør det lettere 🙂

  De bedste hilsner Denice

 9. Majken siger: 27. august 2012

  Kan man ændre sine indstillinger således at ens venner ikke får en “tjek-vinge” når man har læst deres indbakkebesked? Der er nogen af mine venner, hvor jeg kan se nåede har læst den og andre hvor jeg ikke kan, så burde være muligt, men kan bare ikke finde det.

 10. Denice siger: 27. august 2012

  Hej Majken.

  Facebook ønsker at deres chat-funktion skal fungere mere som en rigtig samtale ansigt til ansigt. Derfor tester de bl.a. funktioner som “Majken har set dette”. Grunden til du kun ser det hos nogen er fordi de lige nu kun har implementeret det på deres mobile applikationer. Dvs. at læser du beskeden på din telefon, vil afsenderen kunne se at du har læst den. Et af deres argumenter er, at du så ikke behøver bekræfte at have set beskeden.

  Nogle steder vises desuden, hvor denne person befinder sig.

  Jeg kan godt forstå, hvis du synes denne funktion er irriterende, men desværre er der ikke noget, der tyder på at det vil blive mindre tydeligt – tværtimod. Jeg ser dog mange faldgrupper i deres nye funktioner, som muligvis strider mod privatlivets fred. Jeg tvivler på at de fjerner funktionerne, men vi kan håbe på at de på et tidspunkt gør det muligt at skjule. Personligt er jeg ikke meget for at dele hvor jeg er når jeg læser folks beskeder. Heller ikke folk jeg er venner med på Facebook.

  Indtil videre må du læse beskederne på computeren, hvis du ikke vil afsløre dig selv 😉

  De bedste hilsner Denice

  • K siger: 24. april 2014

   Dvs. hvis man læser en personlig besked på mobil eller i-pad får vedkommende altid besked “set kl.?” når jeg har læst den?
   Kan man virkelig ikke selv vælge om man vil give afsenderen denne besked? Og fra computeren kan vedkommende ikke se om man har læst den? Eller skal man slå funktionen fra på computeren for at vedkommende ikke kan se at man har set den?
   Får folk også besked hvis jeg har set deres opslag ? “Set kl.?”
   Hvor man er kan man da godt slå fra ik? Altså ikke lade FB få adgang til gps/ens lokation?
   Det var jeg ret sikker på jeg har slået fra??

   Om man har set en besked om hvor man befinder sig lige nu bør og skal være et valg!! Det er virkelig grænseoverskridende hvis man ikke selv kan bestemme om man ønsker folk skal vide om man har set deres besked og hvor man er!
   Øv øv skriv meget gerne hvor eller hvordan man kan FRAVÆLGE at folk får besked når man har læst deres besked el opslag. Og slå lokation fra.
   Vh. K

 11. signe siger: 30. august 2012

  Kan man anmode om venskab med en der ikke har denne funktion synlig? Hvor der står kender du…..? og så er der ingen funktionsmulighed, som f.eks. skriv en besked eller anmod om venskab? Kan man ikke anmode om venskab fra sådan en person?

  Vh

 12. Denice siger: 31. august 2012

  Hej Signe.

  Man kan ikke sende en venneanmodning til nogen, som har fjernet denne mulighed i deres privatindstillinger. Heller ikke selvom I har fælles venner (hvilket som regel er grunden til de ender i “personer du måske kender”. Disse personer har muligheden for at gøre det tilgængeligt for venners venner, men indtil da er det kun dem, der kan sende dig en anmodning.

  Hvis det er en person du kender i virkeligheden, kan du eventuelt bede en af jeres fælles venner om at sende en tanke videre. Hvis I ikke har nogle venner til fælles, er formodentligt fordi du har personens e-mail på den konto du oprettede din Facebook-profil med.

  De bedste hilsner herfra (og god weekend!)

 13. Britta siger: 31. august 2012

  Halløjsa.
  Facebook er begyndt at skrive ens lokation når man laver en statusopdatering,. Så der står hver gang at man er ved København fx. Kan man slå det fra?? Det er meget irritende at ens venner hele tiden kan se hvor man er i landet uden at man selv har tjekket ind nogle steder.
  Tak på forhånd.
  Hilsen Britta

  • Peter Langfinger siger: 5. august 2014

   Slå det ikke fra, så kan jeg jo ikke komme og rode i dine ting derhjemme, når du er udenbys.

   Du må ji gerne tænke lidt på os andre også, så læg venligst en masse billeder op af, hvad du har derhjemme … Yeahhhh

 14. Denice siger: 31. august 2012

  Hej Britta.

  Du kan klikke på det lille x ved siden af lokationen når du f.eks. skriver en statusopdatering. På din telefon skal du ind under “steder” (det lille ikon som om du ville tjekke ind), og trykke på x’et for at fjerne det fra opslaget.

  Facebook er i gang med en lang række nye opdateringer – deres nye mobile app er bl.a. kommet ud. Vi må håbe at nogle af disse indstillinger bliver mulige at slå helt fra på et tidspunkt. Ligesom jeg skrev til Majken; somme tider kan du se, hvor personen, du skriver til, befinder sig, når de læser din besked. Dette kan også virke grænseoverskridende, hvis det ikke er en frivillig oplysning.

  God weekend!

 15. kai siger: 9. september 2012

  Når jeg skriver et opslag på en gruppe, så kan alle mine venner se hvad jeg har skrevet. Kan man undgå det? Ikke fordi det er hemmeligt, men det er ligegyldigt for mine venner at vide…

 16. Denice siger: 11. september 2012

  Hej Kai.

  At dine venner ser det du skriver i tickeren skyldes at gruppen er tilgængelig. Alt du foretager dig på Facebook, som er “offentligt”, kommer op i tickeren. Hvis det samtidig ender i nyhedsstrømmen, er det pga. din EdgeRank hos denne bruger. (Læs mere om EdgeRank her: http://atcore.dk/blog/sadan-far-du-storst-eksponering-pa-facebook-med-edgerank/).

  Den eneste måde at undgå det er ved at lave gruppen hemmelig eller privat. Så er det kun medlemmer af gruppen, der kan se interaktionen, der foregår i gruppen 🙂

 17. Jugger siger: 11. september 2012

  Hvis man opretter en hemmelig gruppe, med f.eks kun familien, og efterfølgende lægger billeder op på denne gruppe, kan personer der er i gruppen så tagge eller dele disse billeder så andre kan se dem ?

 18. Denice siger: 12. september 2012

  Hej Jugger.
  Nej det kan de ikke. Ganske kort. Ikke indenfor Facebooks platform i hvert fald (der er jo teknisk set muligt at gemme billedet på egen computer og så sende det videre – der skal du bare være opmærksom på ophavsret).
  Jeg håber det besvarer dit spørgsmål 🙂

 19. Thomas Berg siger: 18. september 2012

  Dette indlæg florerer (igen) rundt:

  —-
  Kære fb venner, kan jeg få jer til at gøre noget for mig: Jeg vil gerne fortsætte med at være venner med jer, men med de nye ændringer i fb, kan alle og enhver se aktiviteter på min væg. Dette sker, når venner klikker ”Synes om” eller ”Kommentarer”, så kan deres venner også se det.
  Desværre kan man ikke selv ændre denne indstilling, fordi facebook har lavet det på denne måde. Så jeg har brug for din hjælp. Kun du kan gøre dette for mig. Vær sød at sætte musen over mit navn foroven (du skal ikke klikke), et vindue kommer frem og du flytter nu musen til ”Venner” (også uden at klikke), så går du ned til ”Indstillinger”, klik her og en liste dukker op. FJERN fluebenet ved ”Kommentarer og Synes godt om” ved at klikke på det. Ved at gøre dette, vil min aktivitet ikke længere være offentlig. Mange tak skal du have! Sæt dette på din egen væg, så dine venner kan gøre det samme, altså hvis du værner om dit privatliv.
  —–

  Er der ikke en indstilling, så man selv kan slå dette fra – uden at bede sine venner om det?

 20. Denice siger: 18. september 2012

  Hej Thomas.

  Jeg har også set dette opslag fra flere af mine venner.

  Først og fremmest er det en misforståelse at “alle og enhver kan se aktiviteter på ens væg”. Du kan godt ændre, hvem der kan se aktiviteterne på din Timeline. Dette har jeg skrevet mere om her: http://atcore.dk/blog/sadan-segmenterer-du-let-dit-indhold-pa-facebook/

  Den anden del er lidt mere tricky. Det er “tickeren”. Denne viser, hvis du bliver venner med nogen, lytter til Spotify, kommenterer eller like’r et opslag osv., dog kun hvis det er indhold dine venner ellers ville have adgang til. Kommenterer du eksempelvis på en vens status, er det kun jeres fælles venner, der kan se opslaget, hvis det er sådan han har indstillet sin profil.

  Der er to ting i tickeren:
  1. Brug af Applikationer (som f.eks. Spotify). Dette kan du vælge at skjule, som jeg forklarer i ovenstående indlæg.
  2. Kommentarer osv. Altså når venner kommenterer, liker, slår noget op på Timeline, får nye venner osv.

  Det, du fjerner, når du følger en vens forespørgsel som i dit eksempel, er, at du ikke længere kan se, når de kommenterer og like’r. Du fjerner således ikke, når f.eks. fælles venner kommenterer på indholdet på DERES Timeline. Det lyder lidt kringlet, men send en opfordring om at læse indlægget om segmentering, hvis det er indholdet på deres “egen væg”, de er bekymret for 🙂

 21. Mike siger: 23. september 2012

  hvorfor kan jeg ikke se mine venner i venstre side af facebook, kan kun se hvem der er på hvis jeg åbner chatten ?????

 22. Denice siger: 25. september 2012

  Hej Mike.
  Det er næsten et år siden jeg selv fik Timeline, så jeg er ikke sikker på, hvad du mener?
  Du kan finde dine venner inde på din egen Timeline (hvis du klikker på dit navn) – oppe under dit navn (ved siden af billeder og den korte beskrivelse af dig. Besvarer det dit spørgsmål?

 23. Mike siger: 25. september 2012

  Mener hvis jeg er ude på start siden, så kan jeg trykke på sådan en grøn prik nede i højere hjørne, men der plejer også at være sådan du kan se vennerne ude i venstre side 🙂

 24. Marianne siger: 3. oktober 2012

  Er det rigtigt at ens indbakkebeskeder kan ske at blive vist på tidslinje og at man kan se hvem der kigger på ens profil?

  • Denice siger: 5. oktober 2012

   Hej Marianne.
   Det korte svar: Nej – det er en myte.
   Forvirringen er opstået fordi du før i tiden kunne gøre din væg privat, og du på den måde kunne have private beskeder frem og tilbage ved at skrive på hinandens vægge. Det er disse beskeder, der nu er blevet synlige. Du kan dog godt gøre disse beskeder private igen ved at gå ind i indstillinger og vælge at det kun er dig, der kan se opslag på din tidslinje.
   Indbakke beskeder er stadig private og ender ikke på din tidslinje. Vær dog opmærksom på ikke at give applikationer adgang til din indbakke, hvis du ikke er interesseret i at andre læser den 🙂

 25. Caroline Hilskov siger: 5. oktober 2012

  Hejsa.
  Gode tips. Jeg har lige et spørgsmål jeg håber i kan svare på.
  Jeg så at det var muligt at blokere statusopdateringer fra folk man ikke lige gider se på. Er det muligt også at blokere for at opslag, billeder, steder osv., personen bliver tagget i, således at personen slet ikke kan ses, medmindre man går ind på profilen?

  • Denice siger: 5. oktober 2012

   Hej Caroline.

   Ja det kan du godt. Du kan enten vælge “skjul…” direkte i nyhedsstrømmen på forsiden ved at klikke på pilen, der kommer frem når du holder musen henover en opdatering. Derefter kommer der nogle muligheder frem, hvoraf den ene er “afmeld”.

   Alternativt kan du gå ind på den enkelte profil og fjerne hakket ved “vis i nyheder” under ? venner.

   På begge måder fortsætter I med at være venner, men du slipper for personens opdateringer i nyhedsstrømmen.

   Jeg håber du finder ud af det 🙂

 26. Karina siger: 10. oktober 2012

  Hej Denice

  Jeg er utrolig træt af at se mine venners “Likes” og kommentarer på deres venner (som ikke er mine venner), fordi mine venners venner vælger at lave offentlige statusopdateringer. Findes der en måde hvorpå jeg kan undgå at få disse informationer, om vildt fremmede personer?

  Mvh Karina

  • Denice siger: 15. oktober 2012

   Hej Karina.
   Du kan desværre ikke skjule disse historier i een samlet handling.
   Mit forslag er, at du skjuler disse typer historier fra dit newsfeed. På længere sigt forsvinder de så automatisk. Jeg tænker det er fordi det er venner du interagerer meget med og derfor har en høj edgerank.

 27. Anne siger: 14. oktober 2012

  Hej
  Håber du kan hjælpe mig – er kommet til at gøre så jeg ikke kan uploade billeder fra mobilen – den siger jeg skal gå i indstillinger og ændre det, men kan ikke finde det nogen steder der inde.

  Anne

  • Denice siger: 15. oktober 2012

   Hej Anne.
   Det lyder underligt. Har du den seneste version af applikationen? Prøv eventuelt at geninstallere den. Det kan være det hjælper 🙂

  • V. Jensen siger: 8. november 2012

   Hej Anne.
   Ved ikke om du har fundet ud af det..Men ellers skal du på din mobil gå ind på “Indstillinger”, derefter på den Apps du har fra Facebook, og dér skule du gerne kunne ændre det til at “tillade” fotos igen..
   Det virkede på min Iphone, men tror det er lidt det samme på de fleste mobiler..

 28. louise siger: 15. oktober 2012

  Hej.. Er det ikke muligt at gøre sin venne liste , kun synlig for mig? Altså således at jeg ikke deler, hvem jeg er venner med?

 29. Pala siger: 15. oktober 2012

  Jeg har to spørgsmål.

  1) hvordan sletter man beskeder imellem to personer ?
  Kan kun finde ud af at arkivere dem..

  2) Hvordan sletter man at man er i forhold

  Hvis du har svaret på dette tidligere i tråden beklager jeg meget men har ikke lige kunne finde det.

  Mvh

  • Denice siger: 15. oktober 2012

   Hej Pala.

   1. Det lyder underligt. Hvis du er inde under beskeden (vælg eventuelt vis fulde samtale), kan du vælge “slet beskeder”, hvorefter du kan vælge hvilke beskeder du ønsker at slette.

   2. Når du klikker på “om” på din Timeline, kan du redigere din civilstand under forhold og familie. Her kan du både vælge om du er i et forhold eller ej, og hvem der skal kunne se det.

   Jeg håber du finder ud af det.

   Mvh Denice

   • Amanda siger: 18. december 2012

    Men når man har slettet en besked, bliver den så også fjernet på den andens side ?? Kan det lade sig gøre at få slettet en besked hos den anden via facebook ?? Knus amanda

 30. Sofie siger: 17. oktober 2012

  Hej. Hvordan gør jeg min bruger på facebook “ikke offentlig”, altså sådan at folk ikke kan se min bruger hvis de ikke er venner med mig 🙂

  • Denice siger: 17. oktober 2012

   Hej Sofie.
   Det gør du ved at følge dette link: https://www.facebook.com/settings/?tab=privacy og vælge “rediger indstillinger” udfra “Sådan opretter du forbindelse”. (Du kan også finde derhen ved at vælge privatindstillinger ved siden af “startside” øverst i højre hjørne).
   Held og lykke 🙂

 31. Vibeke siger: 17. oktober 2012

  Hej!
  Hvis ens facebookprofil er blevet lukket i forbindelse med noget arbejdsrelateret hvorved man helt uforskyldt har overtrådt et eller andet , kan man så få genåbnet sin helt private del – med fx billeder og kontakter?

  • Denice siger: 18. oktober 2012

   Hej Vibeke
   Det er desværre Facebook du skal tage den med. Din konto er sandsynligvis blevet deaktiveret fordi der er overtrådt nogle regler. Du kan sende en appel ved at udfylde en formular, du finder her: http://www.facebook.com/help/185747581553788/
   Jeg håber det går i orden 🙂

 32. Preben siger: 18. oktober 2012

  Jeg har før kunnet se hvilke venner der var on/offline nederst i venstre side under venner – nu er de væk og jeg kan kun se dem under chat i bunden af højre side. Hvordan får jeg dem vist igen nederst på venstre side??

  • Denice siger: 18. oktober 2012

   Hej Preben.
   Det lyder som om det var noget der hørte til det gamle design. Det kan være, der er nogen, som har udviklet en app, der kan vise dig det gamle design, men hvis ikke må du lære at leve med ændringerne.

 33. Sol Kyhn siger: 20. oktober 2012

  Hej. Jeg er ny på facebook og vil gerne høre, om jeg kan søge efter gamle skolekammerater o.l efter uddannelsessted eller arbejdsplads, og hvordan? Mange kan jo have skiftet efternavn.

  • Denice siger: 6. november 2012

   Hejsa 🙂
   Som regel kan du søge via deres e-mail, fælles venner osv. Nogle beholder også deres oprindelige navn, så man kan søge dem frem på det.
   Normalt kommer det helt af sig selv, når du begynder at tilføje venner. Så kommer folk, du har mange fælles venner med, frem som forslag.
   God fornøjelse

 34. J.R. Chr. siger: 23. oktober 2012

  Hvordan deler man et billede fra en gruppe?

  kan godt finde ud af at dele et billede fra et privat album, der findes der en “del” knap under billedet…
  men den knap findes ikke under billeder, hvis man er inde i en gruppe / gruppe album?

  nogen der kender en løsning på dette?

  • Denice siger: 6. november 2012

   Det kan du ikke, hvis gruppen er lukket eller hemmelig. Når billedet bliver delt i en sådan gruppe, er det nemlig kun med gruppens medlemmer, og er ikke beregnet til at ryge ud til andre.
   Du kan dog vælge at downloade billedet og uploade det igen. Vær dog opmærksom på, at det er imod ophavsretten i Danmark

 35. Marie siger: 31. oktober 2012

  Hej 🙂

  Hvordan ændre man sin civilstatus på facebook, uden at hele verden behøver at vide det?

 36. Marie-Louise siger: 6. november 2012

  Hej Denice..
  Mange af mine venner siger at du får spilleanmodninger fra mig rigtig tit på facebook fra fx Diamond Dash som jeg er en flittig bruger af.. Kan man ændre nogle indstillinger, så den ikke sender anmodninger til ens venner?
  Mvh Marie-Louise

  • Denice siger: 6. november 2012

   Hej Marie-Louise.
   Det er altid en god idé at tjekke sine applikationer indimellem og se, hvilke apps, der har adgang til hvad. https://www.facebook.com/settings?tab=applications
   Nogle applikationer lader dig fjerne enkelte dele af den tilladelse du har givet dem. Som udgangspunkt synes jeg du skal sørge for at det kun er dig, der kan se din aktivitet (med mindre du spiller mod venner, der skal se din aktivitet). På den måde undgår du også at spamme dine venner.

 37. Marie-Louise siger: 6. november 2012

  Retter lige: Mange af mine venner siger at de får..

 38. Lene siger: 9. november 2012

  Hej Denice,

  jeg undrer mig over, at mit mobil ikon ikke længere vises for andre. Jeg modtager som oftest besked fra facebook når jeg eks.vis modtager besked, men står ude i højre side som helt offline. Er “online” på mobilen, da jeg aldrig logger af på den.

  Bedste hilsner Lene

  • Denice siger: 3. december 2012

   Hej Lene.
   Har du slået adviseringer fra? Det kunne godt være forklaringen. Alternativt kan du have fjernet nogle af rettighederne til applikationen. I så fald skal du fjerne alle rettigheder og af-og genindstallere app’en på din tlf.
   Jeg håber det virker 🙂

 39. betina jørgensen siger: 12. november 2012

  Hej Denice.
  Hvordan retter jeg i mine vennelister ? Og pludselig kan jeg ikke finde dem !
  Vh Betina

  • Denice siger: 3. december 2012

   Hej Betina.
   Når du er inde på en vens Timeline kan du tilføje og fjerne dem fra en liste. Somme tider forsvinder de fra forsiden, hvis det er længe siden du har brugt dem. Når du tilføjer / fjerner venner fra en liste komme den til gengæld frem igen.

 40. Mette siger: 14. november 2012

  Kære Denice!
  Jeg har oprettet en begivenhed (Nytårsaften) som “kun for inviterede”. Jeg har dog givet dem, jeg har inviteret mulighed for også at invitere deres venner. Vil blot vide om det kun er dem, jeg har inviteret og inviterede af venner, som kan se begivenheden og de kommentarer, som folk skriver på begivenhedens væg. Og når jeg “liker” deres deltagelse, vil det så komme til at fremstå på deres væg, notifikationer mv. Lige nu fremgår begivenheden på de inviteredes side under aktiviter, men er det kun mig og de inviterede, der kan se det? (Har fjernet begivenheden fra min egen tidslinie) Håber du kan hjælpe mig. Vil gerne undgå at såre folk unødigt, men har desværre ikke nok plads i min lejlighed til at invitere alle mine FB venner..
  Bedste hilsner
  Mette

  • Denice siger: 3. december 2012

   Hej Mette.
   Det er kun dem, der modtager en invitation, der kan se begivenheden, hvis det er dét du har valgt under privat-indstillinger for eventet 🙂
   Mvh

 41. Christian siger: 17. november 2012

  Hej denice.
  Ved du hvordan jeg gør sådan, at når jeg “Syntes godt om” en status eller billiede lign. Så vil mine venner ikke få afvide at jeg “Syntes godt om billedet” på deres startside, hvis du forstår hvad jeg mener?
  Håber du ved det. 🙂 Hilsen Christian

  • Denice siger: 3. december 2012

   Hej Christian
   Det er desværre ikke noget du kan slå fra. Hvis den status, du synes godt om, er offentlig, kan dine venner se det i tickeren. Prøv eventuelt at opfordre dine venner til at slå “vis i nyheder” fra.

 42. c siger: 17. november 2012

  Hej, i chatten på mobil står der ved nogle venner “aktiv for 5 minutter siden” f.eks.

  Hvad skal man gøre for at den registrerer en som aktiv, skal man bare kigge på fb eller ha’ været aktiv i chatten? Kan den godt finde på at skrive man har været aktiv selvom det ikke er tilfældet? hvorfor er der nogle hvor mobilikonet forbliver selvom de er online og kan man gøre sådan at man blokerer en person på chat så Der ikke bliver sendt en “set kl…” selvom den er set? UNdskyld de mange spørgsmål

  • Denice siger: 3. december 2012

   Hej C.
   Mange af disse spørgsmål er desværre ikke noget jeg kan svare på, da jeg ikke har adgang til Facebooks kode og kan se, hvad der gør sig gældende, hvornår.
   Prøv at forhøre dig hos Facebook i stedet 🙂

 43. Brian siger: 18. november 2012

  Undrer mig også over det med mobil ikonet ikke vises, samt at man ikke kan se en enkelt person, hvornår vedkommende sidst har været aktiv, som man kan med alle andre.

 44. Brian siger: 21. november 2012

  Kan man ophæve noget man har skjult på sin tidslinie, så det kan ses igen.

 45. Thea siger: 26. november 2012

  Hej, er det muligt at invitere flere venner til en privat begivenhed der allerede er oprettet?

 46. michael nielsen siger: 26. november 2012

  hej denice jeg håber du kan hjælpe mig kan jeg stoppe mine venner kan se, via en notifikation hvad jeg skriver på en en væg på facebook ,det kunne feks være et firmas væg skriver jeg noget der får alle mine venner besked om dette,håber du kan hjælpe mig hilsen
  Michael

  • Denice siger: 3. december 2012

   Hej Michael.
   Nej, du kan desværre ikke forhindre, hvad der kommer i tickeren Se eventuelt mit svar til Christian længere oppe

 47. Frederik ferguson siger: 27. november 2012

  Håber der e nogen der kan hjælpe mig.

  Jeg har en ven som prikkede til for et års tid siden. Dette prik kan jeg ikke fjerne for selvom jeg trykker på krysdet så den skulle blive fjernet (Eksempel hvis på min væg.) så står der stadig at personen har prikket til mig i prik for jeg kan tydeligt se det blå ettal. og går jeg ind i prik er personens prik der stadig

 48. Pernille siger: 29. november 2012

  Gode tips
  Jeg har dog stadig noget jeg ikke kan finde ud af.. Kan man ikke lave en indstilling for alle de billeder man er tagget i? Eksempelvis lave en liste af facebook venner, der slet ikke kan se ens billeder.
  På forhånd tak 🙂

 49. Pernille siger: 29. november 2012

  Og hvordan gør jeg sådan at det eneste dem jeg ikke er venner med kan se er mit profilbillede?

  • Pernille siger: 29. november 2012

   Under “sådan opretter du forbindelse” kan man kun vælge hvordan det er muligt for folk at tage kontakt til en. Hvordan sørger jeg for at de ikke kan se mine billeder og opslag før jeg er venner med dem?

   • Denice siger: 3. december 2012

    Dit profilbillede bliver i øjeblikket automatisk offentligt når du tilføjer et nyt. Det kan du dog ændre, således at det kun er dine venner, der kan se det. Igen er indlægget om segmentering en rigtig god hjælp 🙂

 50. Mia siger: 1. december 2012

  Hej, ved nogen hvordan man kan skjule check-in for nogle, men ikke for alle?? Jeg synes ikke altid, at det vedkommer alle, hvor jeg befinder mig:)

 51. Louise siger: 1. december 2012

  Hejsa!

  Jeg ændrede min civilstatus i går og skjulte ændringen efterfølgende på min tidslinje. Da den så stadig var synlig på min startside, slettede jeg opslaget på startsiden.
  Problemet er nu den at den stadig er synlig for alle andre og de kan stadig kommentere opdateringen, men jeg kan ikke selv se opdateringen eller at nogen kommenterer mit opslag.

  Jeg håber du kan hjælpe mig, så jeg enten kan se den opdatering igen eller få den helt fjernet så ingen kan se eller kommentere den længere.

  Med venlig hilsen

  Louise

  • Denice siger: 3. december 2012

   Hej Louise.
   Der er en, der tidligere har spurgt om det samme i denne tråd…
   Du skal fjerne tilladelsen til at se din civilstatus, som det er beskrevet længere oppe 🙂

 52. Nicolai siger: 2. december 2012

  Hej.
  Er der nogle, der ved, om man kan skjule, så andre ikk kan se, når man får en ny ven?

  • Denice siger: 3. december 2012

   Hej Nicolai.
   Hvis du skjuler din venneliste, kan ingen se, når du tilføjer nye. Hvordan er beskrevet længere oppe i samme tråd 🙂

 53. Line siger: 6. december 2012

  Hvordan skjuler man så andre ikke kan se hvornår man sidst var online via Mobil?

 54. Niklas siger: 7. december 2012

  Hej.
  For et par uger siden kunne jeg altid se venners begivenheder på min telefon og ikke på min computer. Nu kan jeg hverken se denne funktion på mobil eller computer. Er det en funktion der er blevet slettet eller kan man gøre noget for at få den tilbage?
  Hilsen Niklas

 55. Kamilla siger: 7. december 2012

  Hej,
  Nu har jeg læst din tråd og set du har guidet nogle i at skjule så deres venner ikke kan se når de får nye venskaber.
  Mit problem er lige omvendt. Jeg vil gerne have at mine venner kan se når jeg får nye venner. Hvordan kan jeg gøre dette? Har prøvet meget men det ændre intet. Jeg har timeline.

 56. Margit siger: 10. december 2012

  Hej!
  Jeg har lige opdateret min FB på min iphone. Hver gang jeg nu får en privat besked via FB, så kommer den frem i toppen af min telefon, når jeg er på FB. Kan man slå det fra?

 57. Sara siger: 10. december 2012

  Hej Denice

  Er det muligt at se, om den besked man har sendt til en man ikke er ven med, er læst??

 58. Sara siger: 10. december 2012

  Hej Denice

  Er det muligt at se, om den besked man har sendt til en man ikke er ven med, er blevet læst??

  Mvh Sara

  • Michael Meineche siger: 23. december 2012

   hej Sara, ja det kan man godt.
   Det står der automatisk, ellers gå ind på beskeden igen.

   Jeg har selv undersøgt det. 😀

 59. anders siger: 10. december 2012

  Jeg har en iphone 4s og kan lige pluseligt ikke se min ejen tidslinje, den prøver at opdater men vil ikke vise den ? hvad kan det skyldes, hvis jeg prøver at se en andens så kommer den med det samme, håber der er hjælp herinde at hente

  • Denice siger: 14. januar 2013

   Hej Anders
   Umiddelbart lyder det som om du skal have opdateret din Facebook-applikation. Jeg håber det har løst sig i mellemtiden 🙂

 60. jack siger: 15. december 2012

  HEJ DENICE.
  jeg er begyndt at spille noget på mobilen og der kan man så logge på fb så man kan snakke med andre der også spiller det spil,det gjorde jeg så også,jeg skulle skrive min email og adgangs kode for at oprette min fb side,, det gjorde jeg så og nu er min (rigtige fb slettet) det fandt jeg ud af da jeg ville logge ind på computeren,her kom en side frem hvor jeg skulle starte helt forfra,,hvor er min rigtige side blevet af,,alle mine venner og billeder og beskeder ja alt er væk,,men ikke på min mobil,der er mine venner der stadig,,håber du kan hjælpe,,

  mvh jack

  • Denice siger: 14. januar 2013

   Hej Jack.
   Det er desværre ikke noget jeg kan hjælpe med. Prøv i stedet at kontakte Facebook. Det kan også være, at du kan finde svar på dit spørgsmål her: http://www.facebook.com/help

 61. Sarah siger: 18. december 2012

  Hej har et spørgsmål jeg håber du kan svare på, en elle anden mærkelig person har lavet side hvor han eller hun har brugt et billed af mig, hver gang jeg prøver anmelde billdet for jeg det samme svar fra facebook at der ikke noget galt ved billed, jeg har også anmeldt billed til den der har lavet siden , men jeg for ikke noget svar tilbage, har gjordt flere gange.hvorfor kan de ikke bare slet min billed, hvad

 62. Michael Meineche siger: 23. december 2012

  Hej allesammen, er der et super facebook geni, som kan hjælpe mig.

  Jeg fik den seneste nye opdatering fra facebook d. 22 dec. hvilket var lidt forvirrende.
  Jeg har altid haft den indstilling at folk jeg ikke kender, ikke skulle kunne sende mig beskeder.

  Dette blev pludselig lavet om d.22 dec. Nogle der ved, hvordan man gør sådan, at folk jeg ikke er venner med, kan skrive til mig.

  Det er en personlig sikkerhed, som jeg/mine venner ønsker her på facebook.

  Håber i kan hjælpe. God jul til jer alle. 😀

  • Denice siger: 14. januar 2013

   Hej Michael.
   Facebook har løsnet lidt på reglerne, så du nu kun kan vælge “Mest kun venner – du kan gå glip af beskeder fra andre personer, du kender” som det strammeste i forhold til fremmede, der skriver til dig.
   Der er desværre ikke så meget at gøre ved det, andet end at slette din tilstedeværelse på platformen :-/
   Du kan læse mere om de nye privatindstillinger for din indbakke her: https://www.facebook.com/help/521623774515569/

 63. Jimm siger: 26. december 2012

  Hej Denice. Jeg har en Iphone 4s..det eneste jeg går på fb med.. Jeg undrede mig om det er muligt at ændre profilbillede og det lange baggrundsbillede..uden først at skulle uploade det og så gå ind og gøre det til profilbillede… eller kan man ikke det? Det virker lidt åndsvagt at smide det op for så at se om det virker til profilbillede eller om man skal til at smide et nyt op og så se om det passer..håber du forstår hvad jeg mener

  • Denice siger: 14. januar 2013

   Hej Jimm.
   Jeg forstår godt, hvad du mener, men der er desværre ikke noget, jeg kan gøre ved det. Du er ikke den enester, der bliver generet af det, men det eneste du kan gøre, er at skrive et forslag til Facebook og håbe, at de tager det op. Du kan give feedback direkte fra applikationen under “hjælp”.

 64. Årets 10 bedste blogindlæg siger: 28. december 2012

  […] 1. 10 super-bruger tips til Facebook […]

 65. Nikolaj siger: 5. januar 2013

  Hej. Vil det være muligt at få slettet beskeder hos modtageren som man har sendt til dem, eller er det noget jeg skal kigge langt efter? Nikolaj.

 66. Nikolaj siger: 5. januar 2013

  Prøver lige igen. Hvis man sletter sin facebook profil, vil det så stadig være muligt for dem som man har sendt beskeder til, at se disse beskeder? 🙂

  • Denice siger: 14. januar 2013

   Hej Nikolaj.
   Nej desværre. Når du sletter din profil, vil modtageren stadig kunne se beskeden samt dit navn. Du har desuden ingen mulighed for at trække beskeden tilbage. Der er ikke andet for end at tænke dig om en ekstra gang inden du trykker “send” 🙂

 67. Malene siger: 5. januar 2013

  Hvordan ændret jeg min oprettede gruppe fra at være lukket til åben?

  • Denice siger: 14. januar 2013

   Hej Malene.
   Du kan kun ændre privatindstillingerne i en gruppe, hvis der er under 250 medlemmer i den.
   Det gør du ved at vælge møtrikken oppe i højre hjørne ved siden af “notifikationer” og klikke på gruppeindstillinger.

 68. marc siger: 10. januar 2013

  Under begivenheder, har jeg nogle gange kunne se foreslåede begivenheder fra venner og sider. Hvorfor er det kun nogle gange jeg kan? Og kan jeg få det frem igen?

 69. Anne siger: 12. januar 2013

  Kan man ændre en indstilling, så mine venner ikke længere kan se hvornår jeg sidst var aktiv??
  Jeg undrer mig over, at jeg kan se det ved nogen og ikke ved andre??

  • Denice siger: 14. januar 2013

   Hej Anne.
   Det er en ting jeg selv har forsøgt at løse, men det er svært at finde ud af, hvornår det fungerer. I nogle samtaler har jeg deaktiveret notifikationer for samtalen, men om det virker, ved jeg ikke. Jeg kan stadig se, hvornår de sidst var aktive, og de kan se, når jeg har læst beskeden, men om de kan se, hvornår jeg sidst var aktiv, ved jeg ikke.

   • pernille siger: 3. oktober 2014

    Jeg undrer mig også over, hvorfor man kan se hvornår nogle sidst har været online – og ikke andre. Jeg vil gerne “skjule” hvornår jeg selv sidst har været online (og bruger ikke chatten i øvrigt) Har du fundet ud af, hvordan man skjuler dette ? Jeg har ledt mange steder – også her på nettet, men ingen har rigtig et svar ? 🙂

 70. Lisa siger: 13. januar 2013

  Hvis jeg poster en status, så gør jeg altid, så det kun er mine venner, som kan se den. Altså så der kun er ikonet med to mennesker.
  Men hvis mine venner kommenterer på statusen, så kan ALLE deres venner pludselig også se den. Hvordan ændrer jeg det? Jeg ønsker ikke at dele med 10.000 af folk, jeg ikke kender 🙁

  • Denice siger: 14. januar 2013

   Hej Lisa.
   Det lyder umiddelbart underligt. Som udgangspunkt burde det kun være i jeres fælles venners ticker, kommentaren kommer frem. En undtagelse til reglen er dog, hvis nogle af dine venner er tagget i opslaget. Så kan deres venner også se det, afhængig af dine privatindstillinger.

 71. Bo Vestergaard siger: 15. januar 2013

  Hej. Når jeg har liket en kommentar hos en af mine venner, vil jeg gerne undgå at få updates på min FB profil hvergang en anden liker på den samme opslag…. Hvordan gør man det, hvis man kan…

 72. Louise siger: 16. januar 2013

  Hej Denice!
  Ved ikke om du kan hjælpe mig med dette dilemma, eller det er facebook jeg skal have fat i – men mit problem er at man på min profil kan se hvornår jeg sidst har været aktiv på facebook. Også selvom jeg deaktiverede chatten da jeg var online. Jeg kan se at flere af mine venner ligeledes har denne funktion til deres profil, men jeg vil gerne være den foruden. Håber du kan hjælpe mig!

  Med venlig hilsen
  Louise

  • Denice siger: 17. marts 2013

   Hej Louise.
   Det er desværre ikke noget, jeg kan hjælpe med. Det er en nyere funktion i Facebook, og de melder endnu intet om, hvordan man slår den fra.

 73. Shanir siger: 17. januar 2013

  Goddag.

  Hvorfor vises mobilikonet ikke ved mit navn, når jeg logger af?

 74. Shanir siger: 17. januar 2013

  Goddag.

  Hvorfor vises mobilikonet ikke ved mit navn, når jeg ikke er logget på?
  Kan I hjælpe mig?
  Fortsat god dag.

 75. Sine siger: 19. januar 2013

  I min facebook app på mobiltelefonen, kan jeg se hvornår mine venner sidst var aktive på chatten (dem som bruger facebook på deres telefon). Omvendt må det betyde at folk også kan se hvornår jeg sidst var aktiv på chatten. Jeg syntes dette nærmer sig ubehagelig overvågning og vil høre om man kan slå funktionen fra et sted?

  • Denice siger: 17. marts 2013

   Hej Sine.
   Se eventuelt tidligere svar

 76. Hanne siger: 23. januar 2013

  Hej, faldt lige over denne dejlige side, tak for den *
  jeg er ikke den helt store fan af facebook, men håber du kan hjælpe alligevel 🙂 jeg er bl.a. så træt af -Tilføj personer, du kender- kan jeg ikke blive fri for at se alle de personer ?? og hvis jeg kan, kan jeg så slå disse forslag fra, jeg kan ikke se jeg kan bruge denne funktion til noget.

 77. Morten siger: 24. januar 2013

  Hej Denice
  I forlængelse af Louises spørgsmål (pastet ind forneden) vil jeg også gerne vide, om det er muligt at skjule sin tilstedeværelse på facebook fuldkommen? Jeg er klar over at man på sin stationære pc kan “deaktivere chat”, men på iPhone dukker man tilsyneladende op som værende tilgængelig blot du har app’en åben. Kan man skjule sin tilstedeværelse 100% på både stationær og mobile enheder og ligeledes skjule hvornår man sidst var online?

  Hilsen Morten

  “Hej Denice!
  Ved ikke om du kan hjælpe mig med dette dilemma, eller det er facebook jeg skal have fat i – men mit problem er at man på min profil kan se hvornår jeg sidst har været aktiv på facebook. Også selvom jeg deaktiverede chatten da jeg var online. Jeg kan se at flere af mine venner ligeledes har denne funktion til deres profil, men jeg vil gerne være den foruden. Håber du kan hjælpe mig!”

 78. Niels Banke siger: 24. januar 2013

  Siden 18/1 2013 har FB ved “tilføj billeder” overført 2!!!!!! billeder ved overførsel af ét billed. Hvordan ændrer jeg det??

 79. Anette Nielsen siger: 30. januar 2013

  Når nogle i deres status sætter lokation på bliver skriften blå.. hvordan gør man det? f.eks. “Jeg er… fitnes world”..

 80. Pernille siger: 31. januar 2013

  Hej Denice.

  Jeg håber du kan hjælpe mig 😉
  Jeg har en ven på facebook, hvis opdateringer og aktivitet jeg ikke kan se – jeg kan se hans væg og gamle opslag, men ikke de seneste – selvom jeg også har gjort ham til en af mine nære venner..
  Den ven er min kæreste, så det ville nu være rart, at kunne se, hvad han foretager sig og få hans opdateringer også 😉 hehe..
  Vi har prøvet alt muligt – både fra min og hans facebook..

  Venlig Hilsen Pernille

  • Peter Molzen siger: 25. marts 2013

   Hej Pernille
   Min kæreste og jeg har fuldstændig det samme problem som begyndte i midten af februar. Vi har prøvet ALT og ledt overalt – men intet løser problemet. Facebook “gider” jo som bekendt ikke svare – så det ‘ en hård nød at knække 🙁
   Har du fundet en løsning i mellemtiden?

 81. Bine siger: 1. februar 2013

  Hej Denise
  Hvor er det fantastisk at en kapacitet som dig svarer på spørgsmål her!!

  Jeg har en non profit side med over 1500 “fans” og jeg laver daglige “nyhedsbreve” på væggen.
  Fans’ne vil gerne modtage disse nyhedsbreve, men Facebooks indstillinger begrænser dette.

  Er der noget jeg kan gøre eller SKAL hver enkelt fan klikke LIKE igen og vælge notification OG newsfeed?

  På forhånd TAK

  • Denice siger: 17. marts 2013

   Kære Bine.

   Tak for de fine ord 🙂

   Facebook ser rigtig gerne, at din og dine fans foregår på Facebooks egen platform og helst, at du betaler dig til at nå ud til dem alle. Derfor begrænser de således muligheden for “gratis” at nå ud til alle.
   Det korte svar er således: Du kan sagtens nå ud til dem – det kræver dog at du bruger et budget dertil.

   Jeg håber det besvarer dit spørgsmål. Alternativt har vi skrevet en guide til, hvordan du får dine Facebook fans over i din e-mail database: http://atcore.dk/blog/hvorfor-din-facebook-side-ikke-erstatter-dit-nyhedsbrev/

   De bedste hilsner Denice

 82. steffen siger: 4. februar 2013

  Hej Denice
  Mht. til at kunne gemme sog i chatten så har jeg ikke denne valgmulighed, i stedet for fx “hvis som offline for xx” så hedder feltet “deaktiver chat” er det fordi jeg har en nyere/ældre version af facebook. Jeg vil virkelig gerne have så jeg bare vises som offline uden direkte at deaktivere chatten så beskederne bliver sendt til min indbakke

  Tak dine 10 gode råd 🙂

  • Denice siger: 17. marts 2013

   Hej Steffen.
   Facebook besvarer fint din problemstilling her: http://www.facebook.com/help/198180703644015/
   Det kræver, at du går ind på den enkelte ven og siger “deaktiver chat for denne person” – ligesom vist i indlægget.
   Hvis det fortsat ikke virker, så kontakt Facebook 🙂

 83. Sofie siger: 5. februar 2013

  Hej fed side med gode tips 😀
  Jeg vil meget gerne vide hvad det er det der lille mobil ikon som står udfor enkelte personer i chatten betyder.

 84. Birgitte siger: 6. februar 2013

  Hej Denice
  Er det muligt, at sætte et tidspunkt på en besked – dvs hvis jeg gerne vil have en besked bliver vist kl. 19, men jeg allerede gør den klar tidligere på dagen/eller flere dage før?

 85. Maiken siger: 6. februar 2013

  Hej.

  Hvis jeg sletter min facebook profil, vil alle de kommentarer jeg har skrevet til andres billeder, status opdatering og ikke mindst privat beskeder (i den anden persons indbakke) så blive også blive slettet?
  Eller er der andet man kan gøre for at slettet disse?

  • Denice siger: 17. marts 2013

   Nej ikke nødvendigvis. Men dit navn og billede vil blive slettet.

 86. Christina siger: 11. februar 2013

  Hej. Mit spørgsmål lyder således… Når der står folk har været aktive for eksempelvis 5min siden, har de så været inde skrive/chatte med nogle, eller kan de bare have været inde og kigge på FB uden at chatte?

  • Christina siger: 15. februar 2013

   Er der nogle andre der ved noget om dette. Hvad skal man foretage sig før der står man har været aktiv????

   • Finn Zeigermann siger: 9. juli 2013

    Hvis du hentyder til tiden under billeder eller kommentarer, så er det tiden siden indlægget blev aktiveret.

 87. louise siger: 12. februar 2013

  Hej Denice.

  Jeg har mistet min “ticker”, hvordan får jeg den tilbage igen? FB, skriver eksempelvis “vær mere aktiv”, det synes jeg nu nok jeg er. Det kunne være smart med en aktiver & deaktiver knap, for jeg synes det er en fin lille opdaterings-nyheds boks der kan vise opdateringer, oven over chatboksen.

  Håber du kan fortælle hvordan jeg får den tilbage, hvor meget det kræver at man er aktiv, evt hvor mange venner man skal have, sider man skal følge m.m.

  mvh.

  • Denice siger: 17. marts 2013

   Hej Louise.
   Det er desværre ikke noget, jeg kan svare på. Det er Facebook selv, du skal have fat i.
   Beklager

 88. Helle siger: 13. februar 2013

  Hejsa, hvordan kan jeg gemme mine egne fotos fra FB ned på min iPhone? Det virkede tidll, men funktionen ‘gem billede’ kan jeg ikke finde mere?

 89. Ulala siger: 13. februar 2013

  Hej:)
  Når jeg tilføjer billeder til mine albums ønsker jeg IKKE at disse automtisk også skal kunne ses på min timeline og i mine venners notifikationer. Hvordan pokker undgår jeg dette? Jeg har prøvet at slette opslaget på min timeline med det samme, men mine venner får stadig meddelelser hver gang jeg uploader nyt.

 90. Peter siger: 14. februar 2013

  Ang visninger af sidst logget på….

  Er der ikke snart en der kan fortælle os( kan se mange spørger om det samme….), hvordan deaktiverer man hvornår man sidst har set været på FB på telefonen…..

  Synes det er ret ubehageligt at man kan se dette….

  Nogen steder er der bare et mobil ikon uden tidsangivelse, han betyder det ??

  Andre med tidsangivelse på hvornår man sidst har været på.

  Tak for en rigtig god side, hvor jeg har fundet andre gode svar på relevante spørgsmål…….

  • Denice siger: 17. marts 2013

   Hej Peter (og resten med samme spørgsmål)

   Det er desværre ikke noget, Facebook besvarer noget sted. Jeg kan derfor hverken besvare spørgsmålet om, hvorfor det forekommer eller hvordan I undgår det.

 91. Elise siger: 27. februar 2013

  Hejsa
  Jeg vil gerne oprette en begivenhed eller en gruppe i forbindelse med en polterabend. Men jeg vil gerne tilføje mennesker, som jeg ikke er venner med på FB. Det er jo brudeparrets venner og familie… Men jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvordan?
  Kan du hjælpe?

  På forhånd tak 🙂

  • Denice siger: 17. marts 2013

   Hej Elise.
   Jeg ved svaret kommer lidt sent, men det kræver, at du får eventuelle fælles venner i gruppen til at invitere de resterende. Alternativt kan du sende et link via eksempelvis mail, og bede dem anmode om at blive medlem af gruppen.
   God fornøjelse!

 92. charlotte sørensen siger: 3. marts 2013

  Hej

  Jeg har skrevet et opslag og kommentarer i en gruppe der var lukket, så valgte personen at gruppen pludselig skulle være åben. Jeg meldte mig så ud og derefter har jeg prøvet at slette mit opslag og kommentarer i gruppen, men kan ikke , er det fordi jeg skal være medlem igen for at gøre det eller? jeg vil så gerne ha det fjernet

  hilsen charlotte

  • Denice siger: 17. marts 2013

   Hej Charlotte.
   Når en gruppe går fra at være lukket til åben, kan nye medlemmer som regel ikke se tidligere opslag.
   Hvis det stadig er et problem, skal du få en admin af gruppen til at slette opslaget.
   Held og lykke

 93. Mona Lolk siger: 11. marts 2013

  Hej Jeg har en veninde som lige har lagt en masse billeder af mig ud på facebook. Jeg bruger ikke FB så meget men fik en kommentar fra en anden ven og fik det så at vide på den måde. Jeg har skrevet til hende om at stoppe, men jeg vil gerne fjerne dem, kan jeg det.
  mvh Mona

  • Denice siger: 17. marts 2013

   Du kan “untagge” dig selv og melde det til Facebook. Det kan dog tage noget tid før de når så langt. Det er måske lettere at tage en alvorssnak med din veninde 🙂

 94. Louise siger: 11. marts 2013

  Svarer Denice ikke den chat længere? Som jeg ser det, var sidste svar skrevet den 14 januar. Jeg vil gerne have en løsning på mit dilemma, eller få at vide hvordan man kontakter facebook i stedet? Nogen der ved det?

  • Denice siger: 17. marts 2013

   Hej Louise.
   Jeg har mistet overblikket over, hvem der har spurgt om hvad. Hvis dit spørgsmål fortsat ikke er besvaret, kan du finde hjælp her: http://www.facebook.com/help. Facebook har desværre lukket for adgangen til direkte spørgsmål.

 95. Denice siger: 17. marts 2013

  Kære allesammen.

  Tusind tak for jeres mange kommentarer og spørgsmål!

  Nu er det sådan, at vi har rigtig travlt på Atcore, så jeg er nødt til at prioritere min tid, hvor den giver mest mening. Da vi er en virksomhed, der henvender os til andre virksomheder, vil jeg fortsat besvare spørgsmål angående fansider og hvordan du får mest ud af din markedsføring på Facebook.

  Jeg stopper til gengæld med at besvare spørgsmål, der handler om privatindstillinger af tre årsager:
  1. Jeg er ikke officiel Facebook-repræsentant og kan derfor kun give “mit bedste bud”
  2. De fleste af jeres spørgsmål vedrørende private anliggender kan besvares meget bedre ved at søge under hjælp her: http://www.facebook.com/help
  3. Fremover vil fokus være problemstillinger, som virksomheder står overfor. Herunder håndteringen af fansider på Facebook – så fortsæt endelig med at spørge ind til dette 🙂

  Jeg håber på jeres forståelse.

  Fortsat god weekend.

  De bedste hilsner Denice

 96. Martin Johansen siger: 21. marts 2013

  hej Denice,
  jeg er ret ny mht. facebook, og derfor ved jeg ikke om mit problem skyldes fejl fra min side af, eller om jeg er stødt på en fejl i facebook.
  Jeg har skrevet et par bøger og er derfor i gang med at lave en fanside for dem. Jeg sidder nu og prøver at få lavet nogle indlæg på tidslinjen, som viser hvornår mine bøger er udkommet.
  Jeg laver så et opslag, vælger et billede og føjer beskrivende tekst til. Men hver gang jeg prøver at skifte datoen, f.eks. til bogens udgivelse i 2012, så forsvinder indlægget fra tidslinjen og kan kun findes via aktivitetsloggen. Hvis jeg så sletter datoen igen, så dukker det (som regel) op igen.
  Ude til højre for tidslinjen står der kun Nu, ikke nogle årstal, ligesom der gør ved min private facebook side. Ligeledes har jeg lagt mærke til at på min private facebook står der i bunden af tidslinien: vis ældre indlæg, og når jeg klikker på den, så viser den gamle indlæg.
  Den mulighed har jeg slet ikke på min fanside, der viser den kun det allersidste indlæg, eller ingenting.

  Er der en kendt fejl med fansider og tidslinjen, eller er der nogle indstillinger jeg kan checke af?
  Håber på et godt råd, for det giver mig virkelig (flere) grå hår i hovedet! 🙂

  mvh Martin

  • Denice siger: 26. marts 2013

   Hej Martin.
   Det lyder (umiddelbart) som om, at du til at starte med skal angive, hvornår “virksomheden” startede. Det kunne eksempelvis være det år, du startede med at skrive. Det burde sætte en ny startdato for din side, hvorefter du bør kunne lave tidligere opslag, der så bliver vist på tidslinjen.
   Det er ikke et problem, jeg har hørt om tidligere, men jeg kunne forestille mig, at det var tilfældet, når nu siden er ny.
   Hvis du fortsætter med at have problemer, må du endelig skrive igen – gerne med et link til din side 🙂
   De bedste hilsner Denice

 97. MJ siger: 23. marts 2013

  Hej. Hvordan kan jeg se, hvem jeg har besøgt for nyligt på facebook? Og hvad tid jeg har besøgt min venners profile?

  • Denice siger: 26. marts 2013

   Hej MJ.

   Jeg er stoppet med at besvare spørgsmål, der omhandler privatindstillinger af tre årsager:
   1. Jeg er ikke officiel Facebook-repræsentant og kan derfor kun give “mit bedste bud”
   2. De fleste spørgsmål vedrørende private anliggender kan besvares meget bedre ved at søge under hjælp her: http://www.facebook.com/help
   3. Fremover vil fokus være problemstillinger, som virksomheder står overfor. Herunder håndteringen af fansider på Facebook – så fortsæt endelig med at spørge ind til dette

   Jeg håber på din forståelse

   De bedste hilsner Denice

 98. Camilla siger: 26. marts 2013

  Hej,

  Jeg har et spørgsmål omkring civilstatussen:
  Hvis “i et forhold” kun kommer frem på den enes side, hvad skal man så gøre for at få det frem på begges sider? Kan man hurtigt ændre statussen til en anden, fx “forlovet” og så bagefter skrive i et forhold igen, eller vil dette komme til at slette de kommentarer og likes der er kommet på siden hvor “i et forhold” er blevet offentliggjort?

  Håber virkelig du ved noget om dette, for det ser skørt ud at det kun er offentliggjort på en af siderne 🙂

  • Denice siger: 26. marts 2013

   Hej Camilla.

   Jeg er stoppet med at besvare spørgsmål, der omhandler privatindstillinger af tre årsager:

   1. Jeg er ikke officiel Facebook-repræsentant og kan derfor kun give “mit bedste bud”

   2. De fleste spørgsmål vedrørende private anliggender kan besvares meget bedre ved at søge under hjælp her: http://www.facebook.com/help

   3. Fremover vil fokus være problemstillinger, som virksomheder står overfor. Herunder håndteringen af fansider på Facebook – så fortsæt endelig med at spørge ind til dette

   Jeg håber på din forståelse

   De bedste hilsner Denice

 99. karin siger: 27. marts 2013

  Hej Denice
  Jeg har oprettet en side til mit firma og vil selvfølgelig gerne nå ud til så mange som muligt. Jeg har derfor bl.a. delt min side i de grupper, jeg selv er medlem af og bedt de øvrige medlemmer om at synes godt om min side. Jeg har bemærket, at de formentlig i den tro blot synes godt om det opslåede indlæg og IKKE om selve siden, og det er jo lidt træls 🙁 Jeg har set at der i forbindelse med “relaterede opslag” på min tidslinie er en knap med synes-godt-om-siden tekst på – og det er jo smart og gør det mere indlysende at det er her, man skal trykke for at synes godt om den pågældende side. Jeg ved ikke hvad et relateret opslag er, men kunne rigtig godt tænke mig at vide, hvordan jeg får mulighed for at få sådan en knap på min deling og mine opslag.
  Har du et godt bud på det?

  På forhånd tak

  Karin

  • Denice siger: 2. april 2013

   Hej Karin.

   De opslag, du ser i siden på Facebook og i nyhedsstrømmen som “sponsoreret” er alle annoncer. Vi har et halvgammelt indlæg omkring ens første Facebook-annonce på bloggen (http://atcore.dk/blog/10-trin-til-at-oprette-din-forste-facebook-annonce/), som dog stadig holder – du har bare en række flere muligheder nu.

   Jeg håber du kan bruge det til noget, ellers er du velkommen til at vende tilbage 🙂

   De bedste hilsner Denice

   • Astrid siger: 26. oktober 2013

    Når man har slettet en besked, bliver den så også fjernet på den andens side?

    Kan det lade sig gøre at få slettet en besked hos den anden via facebook ?

 100. Joan siger: 12. april 2013

  Hej Denice
  Pludselig bliver “deltager i” ikke mere vist på min tidslinje for andre.
  Kan du hjælpe mig med at få den del tilbage`
  På forhånd tak 🙂

 101. AG siger: 30. april 2013

  Hej Denice.
  Har li et hurtigt spørgsmål, hvordan får man en ændret civilstatus vist i nyhederne.? der kommer hver gang jeg prøver et lille popup vindue, hvor der står det ikke vil blive vist i nyheder. og det er selvom jeg har valgt både at dele med venner eller dele offentligt??
  hilsen Pernille

 102. selma siger: 7. maj 2013

  Hej Denice…

  Jeg har søgt og søgt på facebooks privateindstillinger, men er fortabt. jeg vil gerne gøre min profil hemmeligt/skjult på facebook, så ingen kan søge mig, hvordan kan jeg gøre det..jeg har kigget på dine anbefalinger, men så vidt jeg kan se er indstillingerne blevet ændret fra sidste år…Kan man overhovedet gør ens profil hemmelig mere…

 103. Michael siger: 14. maj 2013

  Hej Denice.
  Har en person der generer mig.
  Tænker hvis jeg nu blokkerer personen, vil personen så kunne se mine opslag snak og gøren i div grupper. Som vi begge er med i på facebook.
  Hilsen Michael.

 104. Andreas siger: 19. maj 2013

  Hej Denice
  Oppe i søgefeltet hvor du kan søge på venner eller sider osv. kan man så slette de sider man sidst har været inde på? altså så hvis jeg har fx skrevet “Team Danmark” så vil jeg gerne slette det, sådanne så hver gang jeg skriver “T” kommer det op som det øverste.
  Håber du kan hjælpe!

 105. Linda siger: 22. maj 2013

  Hej Denise
  Jeg har med stor interesse forsøgt at læse mig til en masse gode tips via din side her. Jeg har et lille spørgsmål ang. like knappen.
  Vi fik lavet en fin like knap for ca. 1 1/2 år siden så skete der vist en opdatering og antallet af likes gik fra godt 120 til ca. 85 æv. (Vist noget med certificering af Facebook) nå, siden har vi så lavet en facebook side, men det antal af likes stemmer ikke overens med vores hjemmeside.. Hvordan får man det i sync. % har du et bud på det. Jeg vil nødigt tilbage til de 75 igen som Facebooksiden pt. er på. hellere omvendt.
  Tak for gode tips

 106. Mia siger: 27. maj 2013

  Hejsa

  Hvis man er admin i en gruppe, burde man så ikke kunne slette album og billeder uden at skal ind på hver enkelt billede? ændre navnet på albummet som alm. medlemmer har lagt ind? og kan man flytte billeder fra et album til et andet?

  Håber en kan hjælpe, da jeg er admin i en gruppe hvor det hele er så rodet. eks. 20 album med dato i beskrivelsen, og så kun et enkelt billede deri.

  vil gerne have ryddet lidt op

  på forhånd tak

 107. Charlotte siger: 7. juni 2013

  Jeg har er STORT problem, for mange måneder siden loggede en ven på facebook fra min fon via. Safari, siden blev slettet med det samme bagefter.
  Jeg har selv min face app. På iphonen.
  Problemet er så at hvis jeg kommenterer ting feks. På fyens.dk el. Dagens.dk
  Så står det som om det er min vens profil der har skrevet ???

 108. julie siger: 12. juni 2013

  Hej
  Er der nogen som kan fortælle mig hvordan det fungerer mht. hvor lang tid siden det er man har været på sin facebook. I chatten står der f.eks. 13m eller 1t ud fra en person (dette indikerer vel hvornår de sidst har været på.. eller hvad betyder det?).
  Hvis jeg ønsker at der f.eks. skal stå 1t ud fra mig i chatten, når mine venner ser det, skal jeg så være logget af i en time eller skal jeg være logget på, men ikke ha åbnet facebook i en time??.

  tak for den fine blog med hjælp 🙂
  Vh. Julie

 109. Dan Frederiksen siger: 14. juni 2013

  Hej Denice.

  Jeg har fundet ud af at jeg ikke kan modtage beskeder fra dem som ikke er venner med mig. Min besked-knap/vindue er helt væk. Jeg har søgt på nettet, har gået private indstillinger igennem mange gange, men jeg kan ikke finde noget om, at fremmede ikke skal kunne kontakte mig. Det sidste jeg har hørt er at folk kan abonnere på mig, har ingen ide om hvad det er…? Så nu beder jeg om din hjælp, for dur da ikke at folk ikke kan kontakte mig uden at være ven eller venners-venner. Håber det gav mening mit spørgsmål og at du kan hjælpe.

  Mvh Dan

 110. Signe siger: 18. juni 2013

  Jeg har det problem at en jeg ikke snakker med mere og jeg har 15 fælles venner, men når jeg går ind på vedkommendes profil under fælles venner er der kun billeder af 14 fælles venner, men den 15. er der ikke selvom der står 15 fælles venner.

  Vedkommende ved ALT hvad jeg foretager mig i mit liv hvilket er ret frustrerende, så hvordan finder jeg ud af hvem den 15 skjulte ven er så jeg kan slette vedkommende. PLEASE hjælp!

 111. Finn Zeigermann siger: 9. juli 2013

  Kan du på nogen måde hjælpe mig med, hvorfor jeg kun kan se de sidset tre opslag på en gruppevæg, hvor jeg endda er ‘Admin’ i gruppen.

  Jeg kan se alt andet i gruppen, f.eks. ‘Billeder’ & ‘Filer’, mens andre medlemmer af gruppen kan se alle opslag på gruppens væg.

  Jeg er ikke den store ‘IT – nørd’, og har prøvet følgende:
  – genstart af PC
  – F5
  – været udmeldt, og atter tilmeldt gruppen, igen som Admin
  (Gruppen er en ‘Lukket gruppe’)

  Er meget frustreret, så håber på¨hjælp …
  hilsen fra

  Finn Z.

 112. Astrid siger: 17. juli 2013

  Hej

  Det er sådan, at jeg ikke kan modtage privatbeskeder fra folk, jeg IKKE er venner med. Det er lidt problematisk, når sælger tøj, og så har fortalt dem, de bare skal sende mig en såkaldt “pb”. Hvordan ændrer jeg det?

 113. Rene siger: 26. juli 2013

  Hej Denice

  Et kort spørgsmål.

  Hvis jeg kikker på en af mine venners venne liste så er der nogle få det hele tiden ligger i toppen. Er det sådan at dem man chatter/besøger ect. er dem der ligger øverst på en venne liste eller er det total random.

 114. Blade siger: 27. juli 2013

  Hej … Hvordan gemmer jeg mig på fb Chatten for nogle venner og ikke andre på iphone ?

 115. Kim siger: 25. august 2013

  Jeg synes en del af mine venner er forsvinde og jeg skal tilmelde dem igen?

  Er det dem eller mig eller er det en funktion i Facebook fx hvis man begrænser vennekredsen eller lign?

  Pft

 116. Mette siger: 5. september 2013

  Hej,

  Når jeg læser mine gamle Facebookbeskeder kan jeg (oppe under navnet på den jeg har skrevet med i beskeden) se, hvornår personen sidst har været aktiv på FB. Nogle gange står der i stedet “på mobiltelefon”… Hvad betyder det? At der ingen aktivitet fra vedkommende har været længe eller at de sidder og benytter mobilos i det øjeblik (jeg tror det ikke)… ?? Ville da gerne vide, hvorfor den ikke angiver hvornår de sidst var aktive… og kan man slette det, så man kan “skjule” sin aktivitetshyppighed?

  • Dennis siger: 19. oktober 2013

   det vil jeg også gerne vide.. og hvordan man skjuler det med hvornår man sidst var aktiv..

 117. Thomas Rørby Petersen siger: 13. september 2013

  Kære Denice

  Tak for alle de svar du er kommet med 🙂
  Jeg vil gerne spørge om hvordan jeg kan indstille min konto, så mine venners venner ikke kan se at jeg er venner med dem?
  Jeg vil gerne undgå at få tilsendt venne-anmodninger fra en masse mennesker jeg ikke kender.

  Med venlig hilsen
  Thomas

 118. Rose siger: 18. september 2013

  Når man har chattet med en, der senere sletter en fra sin venneliste, kan han/hun så stadig se ens tidligere sendte beskeder fra dengang, man var venner? Man kan selv se dem. Har man mulighed for at slette chatten fra hans/hendes beskeder?

 119. Sandie siger: 22. september 2013

  Hej

  Jeg har en side på fb. Og der er en person som ikke er med i “syntes godt om siden” .
  Hvordan kan man så blokerer den person fra at se siden ?
  Dette har intet med min private profil at gøre.

  Kan man lave en side om til gruppe ?

  Hvorfor kan man ikke skifte navn på side når den er over et hvis antal syntes godt om ? Der er 631 på min.

 120. Karina siger: 27. september 2013

  Jeg er medlem af en gruppe, der hedder bytte bytte købmand, men syntes, at det er irriterende, at mine venner kan se på deres væg, hvad jeg slår op i gruppen…kan man gøre noget ved det.?

 121. jesper Dalbye siger: 18. oktober 2013

  kan jeg se hvad jeg har “liket” de sidste måneder????

 122. Dennis siger: 19. oktober 2013

  hej..

  hvordan gør jeg sådan der IKKE står aktiv for 5 min siden men bare “på mobiltelefon” jeg er træt af folk kan se hvornår jeg sidst var aktiv :S

 123. Michelle siger: 1. november 2013

  Hej Denice.
  Jeg gjorde på et tidspunkt sådan, at jeg fjernede al aktivitet fra en bestemt gruppe på min nyhedsside. Nu har jeg så fortrudt og vil gerne se indhold fra denne gruppe igen. Hvordan finder jeg listen over grupper jeg har skjult indhold fra?
  Håber du, eller en anden kan hjælpe mig.
  Mvh Michelle

 124. Jeanne siger: 19. november 2013

  Jeg har været medlem af en hemmelig gruppe. Jeg har så efterfølgende slettet gruppen.. Nu er det så således, at jeg gerne vil ind igen i gruppen, men kan ikke.
  Administrator kan ikke få mig ind i gruppen igen, da jeg har slettet gruppen.. Hvad kan jeg evt. gøre, for at komme ind igen?
  Håber du eller en anden kan hjælpe mig!

 125. Maria siger: 13. december 2013

  Hej.

  Beklager hvis dette spørgsmål er besvaret før…

  Kan jeg gøre så mine FB venner ikke kan se hvornår jeg sidst var online?

  På forhånd tak.

  Mvh

  Maria

 126. Mette siger: 19. december 2013

  Hej
  Jeg har en lukket gr som jeg gerne vil linke til , til en som jeg ikk er ven med.
  Hun får ikk gr frem når hun søger.
  Hvon linker jeg til gr..?? Så hun kan
  anmode.
  Kan ikk finde det nogen steder.
  Du må gerne få navnet på gr hvis det er nemmere.

  Mvh

  Mette

 127. Bld siger: 23. januar 2014

  Hej 🙂 Kan du forklare, hvorfor jeg af og til oplever at min telefon ikke opdaterer en tråd jeg har kommenteret på – forstået på den måde, at jeg får notifikationer om at en eller anden også har kommenteret, men jeg kan intet se, med mindre jeg går på computeren..
  Har prøvet at genstarte tlf. uden det hjalp..

 128. Katrine siger: 25. januar 2014

  Halløjsa,

  Jeg har spørgsmål ang. ‘Deaktivere’ chat.
  Hvis jeg har gjordt det fra en computer, gælder den indstilling så også, når man bruger Facebook på mobilen(app)

  Er der nogen måde, at man kan være på facebook, uden nogen som helst kan se, at du er online?

 129. Dadi El-sayed siger: 16. februar 2014

  Hej vil spørge om hvordan man kan fjerne prikke funktionen, så ingen kan prikke til mig? Nogle som kender til det? 🙂

 130. Dorte Johnse siger: 23. februar 2014

  Vi har oprettet en gruppen for gamle venner, der skal mødes igen. Desværre ved et uheld, er en af vennerne, kommet til at anmelde et opslag, kan man trække det tilbage igen ?

 131. Dit navn Finn Eggert Jensen siger: 27. februar 2014

  Jeg har foræret en w7 ..maskine til en af mine venner og er ved at lægge div ting ind på den.
  Han har selv lagt sin Fb profil ind så jeg havde lige lagt nogle af han nye billeder ind på hans startside. Så ville jeg dele nogle af billeder med div. FB grupper, jeg kan se dem men en del i gruppen kan ikke se dem.
  Jeg så godt da jeg delte dem at der stod , Nogle personer kan muligvis ikke se den vedhæftede fil på grund af dens privatindstillinger.. Det er privatindstillinger på FB man mener?? hvis det er det så har jeg prøvet at ændre dem uden held

 132. Kate Lange siger: 3. marts 2014

  Jeg har en nær ven, hvor jeg pludselig ikke kan se antallet af venner vedkommende har og en mængde fotos, som jeg heller ikke har adgang til. Min nære ven har ikke gjort noget aktivt, men har måske trykket på et eller andet, som har lukket for nogle ting. Kan du forklare dette?

 133. Anita siger: 6. marts 2014

  Hej . Hvis jeg er inde og lure på en person, jeg ikke er venner med på facebook ,og ved en fejl kommer til at like noget , men hurtigt retter det , kan personen så se det?

 134. Mia siger: 13. marts 2014

  Jeg kan pludselig ikke se hvor længe siden jeg har været aktiv i chat? Normalt kan man se ens venner har været aktive for 2 min siden med et mobil logo.. Men mine venner kan ikke se det hos mig lige pludselig.. Hvad kan jeg gøre? Har afinstalleret messenger og installeret det igen, men det virker stadig ikke.. 🙁 Hjælp mig tak!

 135. Pia siger: 27. marts 2014

  Jeg har kommet til at trykke på et eller andet under chat, så jeg nu ikke kan chatte med min ven, jeg kan sende til ham men han kan ikke sende til mig. FB siger han er blokeret af mig, men går jeg op under blokeringer, kan jeg ikke se at han ligger som blokeret. Og jeg kan ikke sende ham en venneanmodning, og han kan ikke sende en til mig?? Hvad har jeg lige fået trykket på eller blokeret? Hjælp…..

 136. Rikke siger: 16. april 2014

  Jeg har igår oprettet en konto på fb for min veninde. Idag kunne vi så ikke komme ind på hendes egen side, men jeg kan se den gravhund fb side. Hvordan sletter man kontoen? Når vi bruger brugernavnet og kodeordet , skriver den at det ikke er korrekt.

 137. Vivi siger: 6. maj 2014

  Hej. Hvis jeg accepterer en venneanmodning, så kan alle SE, at jeg har fået en ny ven……..det kan jeg godt tænke mig at skjule (vedkommende må gerne være at se på min venneliste), men nuværende venner skal IKKE kunne se, at nu kom der en ny til flokken.

  Hvordan indstiller jeg?

  På forhånd tak

 138. Frank lauridsen siger: 5. juni 2014

  Hej.
  Når jeg prøver at tagge et billede, dukker der en masse forslag fra FB op, hvordan kan jeg undgå det ?

 139. Mia Rønne siger: 5. juni 2014

  Hej Denice og kollegaer..
  Når jeg sender billeder til mine venner i privat besked, ligger de som “delte billeder” under kontaktoplysninger (hvis man trykker på ! med ring om).
  Er det muligt at slette de billeder eller ændre nogle indstillinger, så de ikke bliver gemt? Selvom jeg sletter billederne fra vores samtale, ligger de stadig under “delte billeder”. Håber I kan hjælpe mig.
  Hilsen Mia

 140. Josephine siger: 12. juni 2014

  Hej Denice.
  Jeg har en side som jeg godt kunne tænke mig kommer over at ligge sammen med de øvrige sider jeg administrerer, Så jeg ikke behøver at logge af og på, når jeg springer fra den ene til den anden.. kan det lade sig gøre ?
  Bedste hilsener
  Josephine

  • Denice Brun siger: 16. juni 2014

   Hej Josephine.

   Du kan ændre siden, du er logget på som, øverst i højre hjørne i dropdown-menuen. På den måde behøver du ikke, at logge af og på. Det kræver dog, at du er administrator af siden.

   Til resten, som følger med i tråden, besvarer vi ikke private problemer med Facebook. Jeg har linket til en hjælpelinje længere oppe 🙂

 141. Peter Hansen siger: 13. juni 2014

  Har samme problem som Mia.
  Håber der er en som kender svaret.

 142. Helle siger: 14. juni 2014

  Hejsa 😉 Jeg har været meget uheldig her til aften, nogle har brugt mit profil billede på fb. Til en falsk profil, det er anmeldt og profil er slettet. Kan jeg gøre mit profil billede så kun mine venner kan se det? Mvh.Helle

 143. søren balling siger: 25. juli 2014

  Hvordan forhindre man at andre invitere en til grupper, som så lige pludselig er blevet medlem af?

 144. søren balling siger: 25. juli 2014

  som man*

 145. Per siger: 8. august 2014

  Hvis det står her et sted, så undskylder jeg…
  Men hvordan undgår jeg at andre får afvide hvem jeg bliver venner med???

 146. Rebekka siger: 23. august 2014

  Hej 🙂

  Jeg står i den situation, at jeg er kommet til at like en svarmulighed i et spørgsmålsskema med kun 2 valgmuligheder. Men nu forstår jeg ikke at fjerne mit like igen – Jeg er slet ikke interesseret i at svare på spørgsmålskemaet, nemlig.

  Mvh Rebekka

 147. dina siger: 27. august 2014

  hej denice
  min x-kæreste har trykket like til flere af mine billeder da vi stadig var sammen. vi er ikke længer venner på face og jeg vil rigtig gerne have fjernet de likes. kan jeg gøre det og hvis ja hvordan?

  vh
  dina

 148. Pierre Christensen siger: 7. september 2014

  Hej

  Vil høre hvordan man som admin, kan slå http://www.facebook.com/Broombasserne. til så man kan se siden, uden man skal være logget på facebook.

  Kan i hjælpe med dette ???

  MVH
  Pierre

 149. Tony siger: 23. september 2014

  Hej.

  Jeg har du spørgsmål om følgere.

  Når jeg kigger på min Facebook side så står der jeg har 13 følgere, men det er kun omkring 6 der er synlige. Hvorfor det?. Hvordan kan jeg finde ud af hvem de andre er?.

 150. Hans siger: 9. oktober 2014

  Jeg har den seneste tid ikke kunne tilgå med startside https://www.facebook.com/hansvjensen i offline tilstand. Her får jeg i stedet beskeden:

  Den valgte side kan i øjeblikket ikke vises. Dette kan skyldes, at den er midlertidigt utilgængelig, at det fulgte link er udløbet, eller at du ikke har tilladelse til at se denne side.

  Er der nogen der ved hvordan man får siden tilbage i offline tilstand igen?

  På forhånd tak!

  vh. Hans

 151. Kim S siger: 25. oktober 2014

  Kan man oprette en FaceBook profil uden billed og max privatliv? DR har siden April 2014 den politik at infomation fra DR Kontant og madmagasinet kun er tilgænlig på FB så det er mod min intension at mænge mig med pøblen men jeg ønsker adgang til det DR gemmer på FB for mig som licens betaler

 152. Lisa siger: 10. november 2014

  Jeg kan ikke tagge mine venner eller andre, feks på opslag om ting til salg. Hvad gør jeg ?

 153. anders siger: 12. december 2014

  hej
  jeg har besluttet at slette min fb profil.
  Jeg har oprettet en hemmelig gruppe, kan den køre videre? når det er mig der har oprettet den? kan en anden evt. overtage den? eller slettes den totalt når jeg sletter min profil?

 154. Morten siger: 4. februar 2015

  Hej Denice 🙂
  Beklager, hvis dette har været oppe på tråden før.
  Jeg har lige redigeret et længere indlæg i en tråd jeg selv har startet.. lavede 4 rettelser med gem imellem, da jeg blev ved at finde dumme fejl..
  Får deltagerne i tråden nu besked om hver enkelt af disse rettelser? Og vil det optræde i nyhedsfeedet? Det er lidt spam-agtigt, synes jeg.

 155. Mary Mølgaard siger: 19. februar 2015

  Hej Jeg har en salgs side på facebook, hvor jeg har rigtig mange ting til salg. Derfor er de delt om i album som jeg linker til øverst på siden. Problemet er at linket ikke virker fra mobil, kun fra pc. Kan jeg ændre så man kan komme til album fra mobil ? . De fleste kunder er jo på mobil.
  Hilsner Mary

 156. Karina N siger: 7. maj 2015

  Hej

  Jeg har en gruppe, hvor jeg gerne vil ændre i billede albums´ rækkefølge, kan det lade sig gøre? Det er både andre og jeg selv der opretter albums..

  Hilsen Karina

 157. Birgitte siger: 17. juli 2015

  Jeg vil gerne vide om dem fra Facebook kan se hvem man er når man fjerner en profil

 158. Helle siger: 2. august 2015

  Hej Denice
  Fine tips! Jeg har et spørgsmål. Ved du, hvorfor det kun er nogle brugere, der kan ‘svare’, når en ven kommenterer en status? Jeg har bemærket, at nogle profiler har mulighed for både like og svar. Andre har kun like-muligheden. Hvordan kan man ændre til både og?
  Bh. Helle

 159. Anders siger: 19. august 2015

  Hej Denice,

  Har 2 spørgmål til dig ..
  Jeg er den store bruger af facebook – derfor kan det godt være at det er lidt dumme spørgsmål..

  Kan man godt skrive en besked til en som har sendt dig en venneanmodning som man ikke vil godkende..

  Og hvis man skriver til personen , kan personen så se de informationer /tidslinje som ens rigtige venner kan se.. ?

  vh Anders

 160. Lena Nielsen siger: 24. september 2015

  Hej
  Kan jeg på nogen måde slette en besked i messenger i modtagerens indbakke ?
  Grunden er, at jeg har sendt min adresse og tlf til en person, ifm at jeg har nogle ting til salg på en salgsside. Nu har jeg så fået at vide af administrator, at han har kontaktet flere med det formål at få adresse/tlf oplyst. Herefter hører man ikke mere fra ham.
  I aftes blev jeg kontaktet af et analyseinstitut via facetime, der stillede nogle meget personlige spørgsmål. Da jeg spørger ind til deres analyse, afbryder de samtalen. En anden, der også har haft kontakt med ham, har fået lignende opkald.
  Håber, at I kan hjælpe.
  Vh Lena

 161. Trine Albertsen siger: 1. oktober 2015

  Facebook viser ofte min ven som grøn/ online. Til trods for at han ikke engang har tændt sin pc eller tlf. Og der er INGEN der har hans koder..
  Hvordan kan det lade sig gøre????
  Mvh Trine

62 sider Guide om at skabe værdi på Facebook

Der er over 3 mio. danskere på Facebook, så der er gode muligheder, for at få din målgruppe i tale. Hent vores 62 sider guide om, hvordan Facebook Timeline kan skabe værdi for din virksomhed her.

Følg Atcore


Recommend on Google

Mød Atcore

Atcore er specialiseret i at optimere digitale forretninger. Vi hjælper dig med at få mest muligt trafik til din forretning, sikrer at flere besøgende foretager værdiskabende handlinger, og skaber loyale kunder. Vi er et senior Team med de rette ambitioner og erfaringer, til at skabe en succes sammen med dig!

Mød dit Atcore Team