Casen og Jobzonen kort fortalt

Jobzonen er en dansk jobportal, der bl.a. tilbyder inspiration og tips til jobsøgningen. Samtidig er Jobzonen den jobportal med flest jobannoncer med job i Danmark.

Atcore har løbende hjulpet Jobzonen med at optimere deres site til søgemaskinerne, men da Jobzonen lancerede en ny filtreringsfunktionalitet, faldt den organiske trafik markant.

Udfordringerne

Sidste år lancerede Jobzonen en filteringsfunktionalitet, der gjorde, at brugerne let kunne filtrere mellem en række parametre ved jobsøgningen. Man kunne eksempelvis vælge, hvor i landet jobbet skulle være, tilvælge forskellige brancher og sub-brancher osv.

Dette tiltag forhøjede brugervenligheden, men havde store konsekvenser for deres SEO. Ændringen betød nemlig samtidig en bunke duplikerede sider og en masse uforståelige URL’er for både brugere og søgemaskiner. Eksempelvis kunne en URL se således ud: http://www.jobzonen.dk/jobsoeger/ledige-job?aw=true&gr=5&cg=1001&mc=1014&status=active&cp=2.

Løsningen

Google kan godt forstå, at forskellige URL-parametre har indflydelse på indholdet af en side. Dvs. at siderne blev indekseret fint, men de rankede ikke særlig godt. Samtidig er det svært at konvertere fra en dynamisk genereret URL. Først og fremmest skal strukturen i URL’en bestemmes.

Hos Atcore hjalp vi Jobzonen med at få styr på en række spørgsmål:

Hvordan skal den hierarkisk været bygget op? Hvilke sider skal overhovedet indekseres, hvis vi gerne vil sikre, at det kun er unikt indhold, der bliver indekseret? Hvilket værktøj skal vi bruge til omskrivningen af URL’erne? Hvordan sikrer vi, at alle de gamle URL’er bliver redirected til de nye URL’er på den rigtige måde? Hvad skal der stå i stedet for eks. cg=1001? Hvilken formulering skal der bruges, så vi rammer de søgefraser, som er mest søgt efter?

Resultaterne

I samarbejde med et dygtigt udvikler-team hos Jobzonen medførte det nogle fantastiske resultater og en fordobling af trafikken efter 3 dage:

Antallet af søgeord, der har medført besøg, er steget med 269%, og antallet af landingpages, som de besøgende rammer via Google søgninger, er steget med 249%.

Følg Atcore


Recommend on Google

Mød Atcore

Atcore er specialiseret i at optimere digitale forretninger. Vi hjælper dig med at få mest muligt trafik til din forretning, sikrer at flere besøgende foretager værdiskabende handlinger, og skaber loyale kunder. Vi er et senior Team med de rette ambitioner og erfaringer, til at skabe en succes sammen med dig!

Mød dit Atcore Team

Få updates & tips på mail

For Marketing og webansvarlige, der vil sidde forrest i bussen.

CheckNy viden inden for online marketing

CheckKonkrete guides og hjælp til at optimere din forretning

Tilmeld nyhedsbrev